جعفر مهراد رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: قرآنهای نفیس و تفاسیرموجود در این موزه مجموعهای ارزشمند است که توسط داریوش نویدگویی، از شخصیتهای فرهنگی و ادبی شیراز به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اهدا شد.
وی با اشاره به اینکه آثار مورد نظر به مناسبت سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن مجید در شیراز با حضور شخصیتهای برجسته استان به بهره برداری رسید، افزود: در این مراسم که آیت الله ایمانی امام جمعه شیراز و آیت الله دستغیب نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری، روسای دانشگاهها و علما و ادبا حضور یافتند، از قرآنهای گرد آوری شده مربوط به قرون، اعصار و ادوار تاریخی مختلف که در نوع خود بینظیراند بازدید صورت گرفت.
مهراد به تفاوتهای موجود اشاره کرد وتصریح کرد: خطاطی، تذهیب، تجلید و دوره تاریخی این کتب ویژگیهای منحصر به فردی برای آثار این موزه رقم زده است.
وی با اعلام اینکه بسیاری از قرآنهای این موزه از کشورهای اسلامی گردآوری شده اظهار داشت: بسیاری از این کتب قرآنی به مناسبتهای ویژه در میهن اسلامی چاپ شده که هریک منحصربه فرد هستند.
کلیه هزینههای تولید و تکثیر این کتب قرآنی برعهده مرکز منطقهای علوم وفناوری است
مهراد در ادامه گفت: قرآنها و تفاسیر موجود در این موزه برای علما و دانشمندان از نظر مطالعات علوم قرآنی و تصحیح و مقابله حایز اهمیت است.
وی با اشاره به سایر موزهها اظهار داشت: واحدهای زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای استان برای انجام مطالعات در این مجموعههای نفیس در حالیکه این مجموعهها برای دانشکده علوم قرآنی و گروههای آموزشی علوم و معارف اسلامی نیز کاربرد دارد، میتواند زمینههای توسعه و پیشرفت را در تحقیقات علمی به دانشگاهها فراهم کند.
مهراد در ارزیابی امکانات این موزه گفت:تجهیزاتی که برای پویش قرآنها و تفاسیر موزه تعبیه شده از نظر فنی موجبات تولید و تکثیر نسخههای متعدد را فراهم میآورد به ترتیبی که دانشجویان و پژوهشگران میتوانند نسخههای مورد نظر خود را همراه داشته باشند.
وی نسخههای موجود در موزه را اهدایی و رایگان عنوان کرد و اظهار داشت: کلیه هزینههای تولید و تکثیر نسخ قرآنی و تفاسیر این موزه بر عهده پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است.
مهرادبا اعلام اینکه این موزه در دوطبقه ساختمان مرکز منطقهای قرار دارد، خبر داد: طبقات هشتم و نهم این ساختمان پایگاه که در مجموع ۳۳ طبقه است با مساحتی معادل ۱۵۰۰ متر مربع در اختیار موزه قرار گرفته است. از این رو آثار موزه که افزون بر ۱۷۰۰ نسخه از انواع قرآنها و تفاسیر مختلف است در این محل قرار گرفته است.
وی در ادامه گفت: این آثار به ویژه از دورههای شکوفایی علم و تمدن اسلامی از قرن دوم هجری را در بر میگیرد.
مهراد تاکید کردو افزود: اهداکننده مجموعه گسترش این موزه را مورد نظر قرار داده و پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی نیز از علاقهمندی خود برای واگذاری فضای بیشتر به منظور گسترش موزه استقبال میکند.
وی با اشاره به اینکه قرآنی منسوب به حضرت علی (ع) نیز در این موزه قرار دارد تصریح کرد: ۸۰ درصد آثار این موزه به صورت اصل اهدا شده است.
مهراد تصریح کرد: چنانچه مجموعه داران آثار نفیس علاقهمند به اهدا مجموعه خود باشند مدیریت پایگاه استنادی این امکان را برای عموم فراهم کرده تا با اهدا فضایی بسیار مناسب با تجهیزات در خور توجه اینمجموعههارانگهداریکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موزه قرآنهای نفیس و تفاسیر قرآنی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برای بازدید و استفاده پژوهشگران و دانشجویان دورههای عالی آماده خدمت رسانی است.
در ادامه ایت الله ایمانی امام جمعه شیراز نیز در این مراسم که شهردار، رئیس شورای شهر و مدیران فرهنگی شیراز وی را همراهی میکردند در جمع خبرنگاران گفت: هر آنچه در خدمت قرآن قرار گیرد ارزشمند است و در پیشگاه خداوند یزدان مورد اجر قرار میگیرد.
وی قرار گرفتن این مجموعه را در مرکز علم و دانش مورد تاکید قرار داد واظهار داشت: همین که این موزه در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و رسیدن به علوم ۵۷ کشور اسلامی قرار دارد نشان دهنده این است که این نمایشگاه ارزشمند در جای دیگری معنا پیدا نمیکرده است. چراکه این پیوند دارای معناست و هویت دیگری به مرکز و موزه داده و این اقدام حاصل حرکتهای علمی دنیای اسلام است.
ایت الله ایمانی در پایان تصریح کرد: از تلاشهای موسس موزه را در کنار اقدامات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام مورد قدردانی میکنم تنوع آثار و نمونههای ارایه شده در این موزه ستودنی است.
انتهای پیام/