نماز خواندن نه تنها می‌تواند از ابتلا به اسکیزوئید تا حد زیادی پیشگیری کند، بلکه در کنترل و درمان این اختلال نیز موثر است.

حشمت الله نادی روانشناس بالینی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصریح کرد: گوشه‌ گیری، انزوا و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران از مشکلات بسیار شایع در بین مردم است که متاسفانه روز به روز در حال گسترش یافتن است. 

وی گفت: مردم گریزی و کناره گیری از اجتماع که با عنوان اسکیزوئید شناخته می‌شود، درمان‌های متعددی دارد که البته تاثیر این درمان‌ها با یکدیگر متفاوت است. 

نادی با اشاره به اینکه روان درمانی، گروه درمانی و دارو درمانی از راهکارهای مهم برای درمان اسکیزوئید است، تاکید کرد: برای درمان این اختلال می‌توان به راهکارهای دیگری نیز متوسل شد که نماز مهم‌ترین این راهکار‌ها است. 

وی گفت: نماز خواندن نه تنها می‌تواند از ابتلا به اسکیزوئید تا حد زیادی پیشگیری کند، بلکه در کنترل و درمان این اختلال بسیار موثر است. 

نادی با بیان اینکه نماز در زدودن روحیه انزوا و کناره گیری از مردم بسیار موثر است، اظهار داشت: به عنوان مثال افعال مربوط به اذکار نماز به ویژه در سورهٔ مبارکه حمد، همه به صورت جمع ادا می‌شود و خود این موضوع روحیه اجتماعی شدن به انسان می‌دهد. 

وی یادآور شد: بسیاری از مردم در صف‌های نماز جماعت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و علاوه بر شرکت در این فرضیه عبادی و بسیار مهم، از احوال همدیگر با خبر می‌شوند، در مورد مسائل اجتماعی و روز صحبت می‌کنند و به یکدیگر در حل مشکلات کمک می‌کنند. 

نادی خاطرنشان کرد: مجموع این عوامل و بسیاری دیگر از عوامل نشان می‌دهد که نماز نه تنها از اسکیزوئید پیشگیری می‌کند، بلکه می‌تواند مبتلایان به این عارضه را برای همیشه از کنج عزلت و گوشه نشینی و دوری از اجتماع بیرون آورده و آن‌ها را افرادی اجتماعی و مردم دار کند. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار