به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران، دکتر جعفریان در دیدار با پروفسور آلفرد فورچل رئیس دانشگاه ماکسیمیلیان آلمان و امضای تفاهم نامه همکاری در زمینههای مختلف آموزشی و پژوهشی بین دو دانشگاه به ارائه گزارش مبسوطی از تاریخچه و فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و اظهار کرد: این دانشگاه قدمتی ۱۶۰ ساله دارد که در ابتدا با نام دانشگاه فعالیت نداشته است، بلکه با نام دبیرستان دارالفنون و به عنوان اولین مرکز آموزش عالی در ایران بنا نهاده شد، ۸۰ سال است که نام دانشگاه را به خود اختصاص داده است و از ۲۷ سال گذشته تا به امروز با تحصیلات پزشکی و سلامت جامعه ارتباطی تنگاتنگ و سازنده داشته است و دربین کشورهای جهان خوب درخشید که در نهایت پس از این رویداد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نامیده شده است.
وی گفت: در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ۱۴ دانشکده، ۱۶ بیمارستان، ۸۷ مرکز تحقیقات، ۴۴ کتابخانه، ۹ مرکز تحقیقات سلامت و... مشغول به ارائه خدمت هستند.
جعفریان ادامه داد: دانشکده پزشکی این دانشگاه از سال ۱۹۳۵ میلادی شروع به فعالیت کرده است و در حال حاضر دارای ۹۱۶ عضو هیئت علمی و ۵۶۵۱ دانشجو میباشد و دارای شاخههای بسیاری در زمینه درمانی و بالینی از جمله؛ پزشکی داخلی، پزشکی هستهای، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، مرکز قلب و... است.
وی یادآور شد: دانشکده پزشکی بیمارستانهای تخصصی بسیاری از جمله بیمارستان فارابی، مرکز قلب تهران، روزبه، آرش، بهرامی و... را در سطح شهر تهران تحت پوشش خود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، خاطر نشان کرد: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه از سال ۱۹۳۵ میلادی شروع به کار کرده است و به صورت مستقل از سال ۱۹۵۶ فعال است و دارای ۱۳۷ عضو هیئت علمی و ۸۱۸ دانشجو است همچنین دانشکده داروسازی نیز، ۷۴ عضو هیئت علمی و ۱۰۳۹ دانشجوی فعال دارد.
دکتر جعفریان گفت: در این دانشگاه، دانشکدههای مختلف دیگری از جمله؛ دانشکدههای بهداشت، توانبخشی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، طب سنتی، فناوریهای نوین پزشکی، علوم تغذیه و رژیمشناسی و دانشکده مجازی وجود دارد.
دکتر جعفریان، خاطر نشان کرد: برنامه سلامت و بهداشت این دانشگاه در جنوب تهران جمعیتی بالغ بر دو میلیون و هشتصد هزار نفر را تحت پوشش خود قرار میدهد و دارای ۵۷ مرکز سلامت شهری، ۱۴ مرکز سلامت روستایی و ۴۵ خانه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد: سعی داریم در حوزههای بین الملل با دانشگاههای دیگر تعامل سازنده و تبادل محقق و دانشجو داشته باشیم.
سپس در ادامه، پروفسور آلفرد فورچل رئیس دانشگاه ماکسیمیلیان آلمان؛ گفت: افتخار بزرگی است که به ایران سفر کردم و با میهمان نوازی دوستانه شما روبرو شدم و امیدوارم این دیدار عاملی شود تا بتوانیم روابط بیشتری داشته باشیم.
وی در ادامه توضیحات کاملی را از دانشگاه ماکسیمیلیان آلمان ارائه داد و افزود: دانشگاه فراگیری داریم که در زمینههای مختلف پزشکی و غیر پزشکی فعالیت میکند.
پروفسور آلفرد فورچل، یادآور شد: این دانشگاه قدمت بسیاری دارد و دارای ۱۰ دانشکده عظیم از جمله؛ زیستشناسی، شیمی و داروسازی، فیزیک و ستارهشناسی، ریاضی و علم، پزشکی، حقوق، اقتصاد و... است.
وی در ادامه افزود: این دانشگاه دارای ۲۷ هزار دانشجو است و ۴۰۰ عضو هیئت علمی دارد و ۳۰۰ دانشمند نیز در این دانشگاه مشغول به تحقیقات و تدریس هستند.
رئیس دانشگاه ماکسیمیلیان آلمان، تاکید کرد: این دانشگاه ۱۴ جایزه نوبل را به برندگانش داده است که از این موضوع بسیار مفتخریم.
وی گفت: این دانشگاه دارای مراکز تحقیقات فوق العاده پیشرفته و مدرن است که منابع مالی بسیار زیادی را برای تاسیس این مراکز به خود اختصاص داده است و هم اکنون مرکز تحقیقات شیمی، فیزیک، مرکز زیستی، آزمایشگاه نانو تکنولوژی و... در حال فعالیت هستند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: دانشکده پزشکی دانشگاه ماکسیمیلیان در حال حاضر ۴۹ استاد تمام، ۸۹ دانشیار، ۲۱۲۰ دانشجو پزشکی، ۵۹۹ دانشجو دندانپزشکی، ۱۰۲ دانشجو زیستشناسی، همچنین ۱۶ انستیتو، ۲۱ کلینیک دارد.
پروفسور آلفرد فورچل، تاکید کرد: بیمارستانهای دانشگاه قدرت خدمت دهی به یک میلیون و پانصد هزار نفر را دارند و در ضمن دانشکده پزشکی توجه بیشتر خود را بر روی مسائلی از جمله؛ سرطان، عفونتها و ایمنی بدن، بیماریهای قلبی و عصبشناسی گذاشته است که البته فکر میکنم زمینههای بسیار خوبی برای ارتباط بیشتر با دانشگاه علوم پزشکی تهران باشند.
وی ادامه داد: در بخش بین الملل و روابط بین الملل، با ۷۰ دانشگاه دیگر موافقت و تفاهم نامه داریم و همچنین در حال حاضر ۱۸۰۰ دانشجوی خارجی مشغول تحصیل در این دانشگاه هستند که حدود ۲۰۰ نفر آنها مربوط به کشورهای اسلامی هستند، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ نزدیک به ۳۰۰ دانشجو از کشور ایران داشتهایم.
وی در خاتمه گفت: خدمات و برنامههای بسیاری برای دانشجویان در این دانشگاه تدارک دیده شده است که امیدوارم ارتباط و فرصتهای بیشتری را با دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینههای آموزش عالی و تحقیق داشته باشیم که البته هر کدام موقعیتهای خوبی را برای دو دانشگاه به وجود خواهد آورد.
انتهای پیام/