به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، اکبر ترکان مشاور عالی رییسجمهور با اشاره به گذشت شش ماه از آغاز به کار دولت یازدهم گفت: از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید دو موضوع مهم از جمله سیاست خارجی و مهار تورم از سوی دولت صورت گرفته است.
ترکان افزود: از ابتدای کار دولت یازدهم سیاست خارجی از محورهای مورد توجه کشور بوده است.
همچنین در بخش کلان اقتصادی مهار تورم و هدفمندی یارانهها مورد توجه بوده است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به نرخ تورم نقطه به نقطه که پیش از آغاز دولت به 44 درصد رسیده بود، گفت: نرخ تورم در ماههای اخیر روبه کاهش بوده بهگونهای که تورم نقطه به نقطه در ماه گذشته به 28 درصد رسید.
وی افزود: دولت جدید توانست ریشههای تورم را شناسایی کند و با تمرکز بر آن تورم موجود مهار شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به مصرف انرژی در کشور که به صورت ناهنجاری رو به افزایش است، اظهار کرد: سالانه 700 میلیون بشکه نفت در پالایشگاههای کشور پالایش میشود و مصرف سوخت مایع را تامین میکند و در ازای آن نفت کوره صادر میشود.
ترکان با اشاره به مهار تورم پس از فعالیت چند ماهه دولت یازدهم به موضوع هدفمندی یارانهها اشاره کرد و گفت: پس از مهار تورم امسال هدفمندی یارانهها از جمله مسائل مهم اقتصادی بود که تصمیمات لازم برای آن اتخاذ شده است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: مهار تورم و هدفمندی یارانهها پس از سیاست خارجی مهمترین فعالیتهای دولت یازدهم از ابتدای کار بود.
*** مصرف 160 ميليارد متر مكعب گاز طبيعي در كشور
به گفته وی علاوه بر این میزان سالانه 160 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور مصرف میشود که تولید طبیعی گاز مصرفی سالانه به 180 میلیارد مترمکعب میرسد که بخشی از آن به مصرفکنندهی نهایی تعلق میگیرد.
ترکان اظهار کرد: از رشد طبیعی 700 میلیون بشکه از بشکههای ذکر شده اگر قیمت 100 دلار را برای هر بشکه در نظر بگیریم، در آخر 70 میلیارد دلار نفت خام و 160 میلیارد گاز طبیعی محاسبه میشود.
وی گفت: مجموع ارزش نفت و گاز مصرفی در کشور به 124 میلیارد دلار در سال میرسد.
***مصرف بي رويه انرژي در كشور مشاور عالی رییسجمهور در جمع مهندسان افزود: آنچه مورد توجه قانون است مصرف بیرویه انرژی و مهار آن در کشور است؛ به گونهای که زمانی که به مردم گفته میشود انرژی را به صورت رایگان مصرف کنند و آنها را به استفاده صحیح قسم دهند همینگونه میشوند که نظام مصرف انرژی باید تکلیف کند که مصرف انرژی تا چه اندازه باشد.
ترکان با اشاره به اینکه هدف دولت ایجاد کشوری آرام و اصلاح شده است، گفت: هدفمندی یارانهها امری سخت است چراکه اگر ادامه یابد برای دولت و پرداخت آن با مسائلی مواجه است و در صورتی که ادامه نیابد باز هم کار سختتر میشود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: برخی افراد نمیخواهند در جامعه واژه اجتماعی ثروت را داشته باشند و از انصراف دادن برای یارانه پرهیز میکنند.
وی گفت: از کل جمعیت کشور به میزان 78 میلیون نفر یارانه میگیرند که در این میان عدهای مردهاند و عدهای نیز خارج از ایران زندگی میکنند که باید اینگونه مسائل در این مدت بررسی شود و مجلس نیز قانون را اینگونه تصویب کرده که باید هدفمندی یارانهها باید به بخش نیازمند متقاضی داده شود.
ترکان با بیان اینکه آیا ابزار قیمتی به تنهایی برای این موضوع کافی است یا خیر؟ گفت: در مصارف خانگی 41 درصد مصرف انرژی کشور به مصارف خانگی اختصاص مییابد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: برای ساخت خانههای جدید این اصول رعایت شود اما باید به موضوع فناوری نیز در این بخش توجه شود چراکه ممکن است مصرف انرژی در خانهای ایجاد شود اما به بهرهگیری از این فناوری توجه نشود.
وی با اشاره به توجه سازمان نظام مهندسی کشور به مبحث 19 برای صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمانهای نوساز گفت: این موضوع باید برای ساختمانهای قدیمیساز نیز توجه شود و باید همه با هم راهحل این موضوع و چگونگی تبدیل شدن به کسب و کار برای جامعه مهندسی را در نظر گیریم.
ترکان از همه مهندسان برای به طرح فکر برای مهندسی کشور دعوت کرد و گفت: ظرفیت فکری کشور نیازمند حضور مهندسان است.
در ادامه سعید غفرانی رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران گفت: یکپارچگی مهندسان که از جمله خواستههای وزیر راه و شهرسازی است در مدت اخیر پیگیری شده است.
وی دو موضوع مهم در سازمان نظام مهندسی استان تهران را عنوان کرد و اظهار کرد: حفظ سرمایههای ملی و توجه به بخش مهندسی این سازمان از جمله اقدامات مدت اخیر بوده است.
به گفته غفرانی باید به موضوع شهرسازی و معماری به صورت مهمتر توجه شود چرا که در حال حاضر تهران کالبدی دارد که هیچ برداشت قابل قبولی از آن صورت نمیگیرد.
رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران با اشاره به سه بخش پیکر، سیما و چهره شهر گفت: آیا شهر تهران این صفات را دارد؟
انتهای پیام/