به گزارش حوزه ادبیات
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع رسانی بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی، نمایشگاهی با 32 اثر گرافیک اطلاعرسان در حاشیه اختتامیه بیستمین جشنواره مطبوعات برگزار میشود که ترکیب این آثار عبارت است از: 9 اثر در حوزه سیاسی (داخلی و بین الملل)، 6 اثر در حوزه اقتصادی ، 5 اثر در حوزه ورزشی، 4 اثر در حوزه نظامی، 3 اثر در حوزه اجتماعی، 2 اثر در حوزه مذهبی، 1 اثر در حوزه فرهنگی و 1 اثر نیز در حوزه علمی خواهند بود.
این نمایشگاه با حمایت ستاد برگزاری بیستمین جشنواره مطبوعات و به همت مریم سلیمی، دانشجوی دکترای علوم ارتباطات با پایان نامه کارشناسی ارشد در حوزه گرافیک خبری و اطلاع رسان و با همکاری امید بهزادی (کارشناس گرافیک) و بهروز مظلومی فر (دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباطات) و جمعی از فعالان حوزه گرافیک اطلاع رسان برپا می شود.
از اهداف این نمایشگاه، آشنایی بیشتر مدیران و فعالان عرصه رسانه با انواع روایتهای بصری به ویژه گرافیک اطلاعرسان و نیز بهرهگیری بیشتر از انواع گرافیک خبری و اطلاعرسان در رسانهها به منظور صرفه در فضای رسانهها و نیز در زمان مخاطبان و کاربران و درک بهتر و ساده تر مطالب پیچیده است.
برگزارکنندگان این نمایشگاه امیدوارند که در بضاعت زمانی، مکانی و.. موجود، نمایشگاه مذکور بتواند مقدمهای برای توسعه ادبیات علمی و پژوهشی و نیز تولید آثار در این حوزه باشد.
گفتنی است، گرافیک اطلاعرسان که در ایران به نامهایی مثل «اینفوگرافیک»، «داده نما»، «گرافیک اطلاعاتی»، «اطلاعنگار» مشهور است، نمایشگر بصری اطلاعات است که از توان ارائه حجم بالایی از اطلاعات در یک فضای محدود برخوردار است. این نوع گرافیک ضمن نمایش ساده اطلاعات حجیم و پیچیده، امکان درک سریع و به ذهن سپاری آسانتر آنها توسط مخاطبان را فراهم می کند... .
این گرافیک در عمل، از ترکیب «گرافیک»، «اطلاعات» و «دانش و مهارت بصری سازی» حاصل و خلق میشود. گرافیک اطلاعرسان و خبری که به پشتوانه فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی خلق میشوند، نه تنها در زمان حال که در گذر زمان نیز کاربرد دارند. انواع مختلف این گرافیک به ویژه نوع آنلاین آن در فضای مجازی، در زمانهای مختلف به عنوان یک مخزن اطلاعات بصری قابل رجوع است و منبعی جدید برای پیشینه نویسی در روزنامهنگاری محسوب میشود.
لازم به توضیح است که از ابزار مورد استفاده در گرافیک خبری و اطلاعرسان میتوان به نمودار، نقشک (آیکون)، نقشه، علائم، مقیاسها، عکس، طرح (تصویرسازی)، جدول، حروف و اعداد و... اشاره کرد.
انتهای پیام/ اس