پایگاه خبری "میدل ایست آنلاین" در گزارشی مدعی انجام مذاکرات پنهان میان ایران و عربستان شد و نوشت: ملک عبدالله‌ شخصا خواهان این گفتگوها شده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، میدل ایست آنلاین مدعی شده است؛ منابعی از مذاکرات میان نمایندگان ایران و عربستان با هدف تلاش برای بهبودروابط میان تهران و ریاض خبر دادند و افزودند این مذاکرات ارتباطی به پرونده سوریه و دیگر پرونده های اختلافی میان دو کشور ندارد.

این منابع مدعی‌اند: ایران پس از موفقیت در جدا کردن پرونده‌های مختلف اختلافی‌اش با غرب و متمرکز ساختن مذکرات خود با 1+5 بر پرونده هسته‌ای، این بار می‌خواهد پرونده‌های اختلافی مختلف با عربستان را جدا جدا بررسی نماید.

منابع ادعایی خبر می‌گویند: تعدادی از کارشناسان امنیتی و سیاسی دو کشور نشست‌هایی را در سلطان نشین عمان برگزار کرده‌اند و در آن چارچوب کار برای بررسی دور جدید روابط میان ریاض و تهران بررسی و حتی نقشه راهی فراهم شده است که اساس آن توقف تبلیغات رسانه‌ای علیه همدیگر و تبادل دیدارها در سطح معاونان وزرای امور خارجه است.

این منابع مدعی‌اند اگر پادشاه عربستان بتواند گروه تندروی داخل خاندان سعود را کنترل کند تلاش دو کشور برای نزدیک شدن به همدیگر تلاش موفقی خواهد بود.

میدل ایست آنلاین می‌افزاید: گروه تندروی داخل خاندان سعودی در عربستان هر گونه تلاش برای نزدیک شدن به ایران را رد می‌کند. این گروه‌ها هم زمان با چنین سیاست‌هایی، با هرگونه تلاش برای نزدیک شدن به ایران مخالفند. آنان در این راه حتی به اسرائیل هم روی خوش نشان داده‌اند که این اقدام سبب ملاحظاتی برای شاهزاده محمد بن نایف، شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز، شاهزاده متعب بن عبدالله و برادرش عبدالعزیز شده است. در این راه حتی محمد بن نایف وزیر کشور عربستان  بیانیه رسمی صادر کرد که در آن آمده است دیدار با اسرائیلی‌ها به نمایندگی از طرف خاندان سعود نیست.

بر خلاف این گروه‌ها، شاهزاده "مقرن بن عبدالعزیز" موفق شد در خاندان آل سعود گروه میانه رویی را بسیج کند تا از تنش زایی در روابط با  ایران و آمریکا بکاهد و مانع از تماس ریاض با نمایندگان اسرائیل شود. شاهزاده مقرن که از افراد صاحب نفوذ در آل سعود به شمار می آید فردی میانه روست. پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، پادشاه عربستان از او دعوت کرد تا سفری به ریاض داشته باشد اما تندروهای آل سعود مانع چنین سفری شدند. اطلاعاتی که برخی منابع از سلطان نشین عمان منتشر کرده اند نشان می‌دهد پس از تضعیف جریان تندروی آل سعود، پادشاه این کشور با سلطان قابوس پادشاه عمان تماس گرفت و از وی خواست برای گفتگو میان ریاض و تهران میانجی شود. پادشاه عمان نیز نماینده‌ای را به ریاض فرستاد و در این سفر مقرر شد برای نشست کارشناسان سیاسی و امنیتی ایران و عربستان اقدام شود . این نشست برگزار و در آن توافق شد نقشه راهی برای بهبود روابط میان دو کشور تهیه شود. پس از مدتی کویت نیز با حمایت آشکار روسیه به این جمع پیوست.

منابعی که چنین اخباری را فاش ساختند درباره نتیجه کلی این تلاش‌ها گفته‌اند عربستان پذیرفته است به حمایت از برخی گروه‌های تروریستی پایان دهد چنانچه پذیرفت برای تشکیل دولت جدید در لبنان چراغ سبز نشان دهد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار