به گزارش حوزه فرهنگی
باشگاه خبرنگاران "علی جنتی" که در افتتاحیهی هفتمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال با اشاره به اینکه واگذاری و واسپاری امور، یکی از سیاستهای اساسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: نمونهی چنین اقدامی، برگزاری نمایشگاه رسانههای دیجیتال است که امروز شاهد افتتاح آن هستیم. ما این نمونه را در سایر بخشها و جشنوارهها ادامه میدهیم. جشنوارههای فیلم، موسیقی و سایر فعالیتهای هنری و فرهنگی نیز باید به خود تولیدکنندگان واگذار شوند.
جنتی با تأکید بر اقتصاد هنر تصریح کرد: متأسفانه فرهنگ و هنر سهم بسیار اندکی در اقتصاد کشور دارد. من از ابتدای فعالیتم در این وزارتخانه، تلاش کردم که این حوزه را با تعیین فردی بهعنوان مشاور اقتصاد فرهنگ و هنر و فعال کردن سایر بخشهای وزارت ارشاد رونق بخشم، بهطوری که همهی فرهیختگان بتوانند روی پای خود بایستند و علاوه بر اینکه هنر ما را به صحنهی جهانی میبرند، در اقتصاد نیز نقش مهمی را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه ایجاد دولت الکترونیک یکی از ضرورتهای اساسی است، گفت: در این راه، نیازمند مشارکت گستردهی همه بخشها هستیم. توجه به این موضوع برای جامعه و دولت، پیامدهای مثبتی از جمله کاهش سفرهای درونشهری، افزایش بهرهوری و افزایش رضایت شهروندان درپی دارد. وزارت ارشاد با تمام توان خود از طراحان، ناشران و ایدهپردازان این حوزه حمایت میکند و از هیچ تلاشی در این زمینه کوتاهی نمیکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تحقق توسعهی فرهنگی بدون فناوری اطلاعات و ارتباطات را غیرقابل تصور دانست و اظهار داشت: ویژگیهایی که فناوری اطلاعات درپی داشته، ما را ناچار به بازنگری در همهی شیوههای سیاستگذاری و مدیریت میکند، چراکه دیگر نمیتوان با روشهای کهنه به مدیریت حوزهی فرهنگ پرداخت. اکنون فرهنگ، سرشار از اطلاعات است و این موضوع مدیریت در حوزهی فرهنگ را پیچیده کرده است. مسألهی فرهنگ و استقلال فرهنگی در عصر جهانی شدن، برای همهی کشورها اهمیت ویژهای دارد.
جنتی گفت: رشد شگفتانگیز فناوری اطلاعات، افقهای جدیدی را پیش روی جهانیان گشوده است و توجه جدی به فناوری اطلاعات و ارتباطات موضوعی اجتنابناپذیر است. تکنولوژیهای ارتباطی به مقولهی هویت، یک مفهوم جدید بخشیده و در دو دههی اخیر با دگرگون کردن ابزارها و شیوههای دادهورزی، موجب تحولات بنیادین در رسانهها و آثار فرهنگی - هنری شدهاند.
انتهای پیام/ اس