عضو كميته استاندارد برچسب انرژي ساختمان کشور گفت: طبق آمارها سرانه مصرف انرژی در ایران دو برابر کشور چين و چهار مرتبه بیشتر از مصرف انرژی در هندوستان است.
او در ادامه با بیان اینکه مصارف خانگی و تجاری بیشترین سرانه مصرف انرژی را به خود اختصاص دادهاند، گفت: بخش خانگي و تجاري در مقايسه با بخشهاي صنعت، حمل و نقل و كشاورزي، بالاترين سهم مصرف انرژي را در كشور به خود اختصاص داده است.
او اضافه کرد: در اين بخش، مصارف گرمايشی و سرمايشی ميزان 55 درصد هدررفت انرژي را به خود اختصاص داده است.
بیگی تصریح کرد: همچنین بخش دیگری از این هدررفت مربوط به وسائل و تجهيزات ساختمانی است که 40 درصد مصرف انرژی را به خود اختصاص داده و بخشهای اتلاف و روشنايي نیز به ترتيب 15 و 10 درصد از مصرف كل انرژي ساختمانها را شامل میشود.
عضو كميته استاندار برچسب انرژي ساختمان با اشاره به عوامل تاثیرگذار در افزایش مصرف سوخت ساختمانها گفت: مصالح ساختماني، تجهيزات و تاسيسات داخل ساختمانها، مفاهيم و معماري ساختماني و رفتار و فرهنگ ساكنين در افزایش و کاهش مصرف انرژي تاثیرگذار است.
عضو كميته استاندارد برچسب انرژي ساختمان در ادامه با بیان اينكه در كشور ما بيشترين بخش انرژي سوزانده میشود، گفت: پس از این، بخش حمل و نقل نیز سهم گستردهای از مصرف انرژي را به خود اختصاص داده كه بخشی از ین سوء مصرف به بازدهي وسايل حمل و نقل و فرهنگ استفاده از اين ناوگان مربوط است.
او افزود: متوسط مصرف انرژي در خودروهاي ايران 7.10 ليتر به ازاي هر 100 كيلومتر است؛ این در حالی است که سرانه مصرف سوخت در دنيا معادل 5.5 ليتر به ازای همین مسافت است.
عضو كميته استاندارد برچسب انرژي ساختمان نظام اقتصادي متکی به نفت در ایران را بسیار نگران کننده دانست و افزود: علت اين مشكل را بايد در مصرف انرژي در بخشهاي مختلف بررسي كرد./ش