به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران؛ حسن روحانی رئیس جمهوری صبح امروز با حضور در "بیستو هفتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی" طی سخنرانی گفت: قرنهای چهارم و پنجم هجری ایران شاهد تحولات شگرفی بوده است و این خوارزمیها و بسیاری از اندیشمندان بزرگ توانسته بودند دروازه های علمی را باز کنند من متاسفم از اینکه علم و فناوری در یک دوره از زمانی ایدئولوژیک شد و قدرتهای بزرگ شرق و غرب علم و فناوری را برای سلطه خود تلقی میکردند.
وی افزود: امروزه از دیدگاه اسلام زکات علم، تعلیم و تعلم است و باید علم بدون منت در اختیار دیگران قرار گیرد.
وی در ادامه به "ترور دانشمندان هسته ای" کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون دستگاه های جاسوسی کشورها به خود این اجازه را می دهند که دانشمندان ما را تررور کنند و این در حالی است که متخصصین موشکی ما هدف از ساخت این موشک را تنها دفاع از کشور می دانند و این فناوری صلح آمیز همانطور که در "ام پی تی" این کشورها آن را امضا کردهاند تنها صلح آمیز بوده است.
علم و دانش زمانی رشد می یابد که استبداد از جامعه علمی رخت بندد
روحانی در ادامه گفت:در کشور ما زمانی و در دوران کوتاهی علم توقف یافت که البته این علم با ایستادگی همراه بوده است و همین امر باعث بالندگی کشور شد بنابراین زمانی که استبداد از کشور بیرون برود و اجتناب در جامعه علمی رخت بندد دانش و علم رشد می یابد.
وی در ادامه به جشنواره خوارزمی اشاره کرد و گفت: در این جشنواره تاکید می کنم که عدالت علمی بین تهران و شهرستانها، استانها و شهرستانها و مرد و زن مد نظر قرار گیرد و برای دختران دانش پژوه زمینه رشد علمی و رشد مدیریتی در جامعه باز شود.
در فضای گمنامی به فکر نام آوری ایران و ایرانی باشیم
روحانی در ادامه گفت: در فضای گمنامی باید به فکر نام آوری ایران و ایرانی باشیم و از خود بگذریم برای سرفرازی ایران که برای توسعه و سرفرازی نیازمند پژوهش و ابتکار و اختراع هستیم.
علم و فناوری یک ضرورت است
روحانی در ادامه گفت: ما امیدواریم که بتوانیم در زمینه علم و فناوری از پژوهشگران حمایت داشته باشیم چنانچه علم و فناوری دنیای وسیعی دارد و باید اولویت بندی شود و به ضرورت توجه کنیم و نیازهای فوری جامعه را مد نظر قرار دهیم.
وی افزود: علم و پژوهش و فناوری اگر در خدمت مسیر توسعه نباشد آن وقت نتیجه شومی دارد و دولت باید در خدمت "علم و فرهنگ و فناوری" قرار گیرد و بدون اقلانیت و بدون علم و اندیشه نمیتوانیم مسیر تعالی را در این زمینه طی کنیم.
انتهای پیام/