چهره‌های سیاسی نسبت به گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره نقض حقوق بشر در ایران واکنش نشان دادند.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق بشر خود کشورهای مختلف از جمله ایران را به نقض موازین حقوق بشر متهم کرد.

در قسمتی از این گزارش آمده است: "قانون اساسي  آزادي بيان را محدود کرده است که شامل اعضاي مطبوعات هم مي‌شود."

نظر به اهمیت این خبر باشگاه خبرنگاران واکنش چهره‌های سیاسی به این مهم را جمع آوری کرده که در زیر می‌خوانید:


سلیمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

سلاخ مخالفین داخلی خود مدعی نقض حقوق بشر در سایر کشورها است/ نمره آمریکا در آزادی بیان صفر است


عضو جبهه پایداری گفت: آمریکایی‌ها مخالفین خود را به هر طریقی سلاخی می‌کنند و هیچ ارزشی برای ملت و کشور جمهوری اسلامی ایران قائل نیستند لذا همه به این مسئله آگاهند که اقدامات آن‌ها از سر خیرخواهی و بهبود وضعیت نیست بلکه جهت بازگشت به سلطه و دیکتاتوری مطلق است.



"محمد سلیمانی" در گفتگو با خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، در واکنش به گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره نقض حقوق بشر در ایران اظهار داشت: وضعیت "آزادی بیان" در ایران نسبت به بقیه کشورها وضعیت مناسب‌تری دارد گرچه می‌توان این امر را با رفع و حل برخی مشکلات بررسی و توسعه داد.
 
وی در مقایسه آزادی بیان در ایران نسبت به آمریکا گفت: اظهارنظر در مسائل مختلف صنفی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی از سوی مردم و ابراز هرگونه نقد در اماکن و مساجد مختلف نمونه‌های بارزی است که می‌توان به آن‌ها اشاره داشت اما در کشوری هم چون آمریکا با کوچکترین انتقادی نسبت به مقامات رسمی آن کشور سرنوشت آن فرد منتهی به زندان خواهد شد.
 
نماینده مجلس شورای اسلامی به انتشار برخی مطالب در روزنامه‌های رسمی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: اگر کسی در نظام جمهوری اسلامی با انتشار مطلبی به مقدسات توهین کند نهایت امر تعطیلی آن روزنامه براساس قانون است اما در غرب علاوه بر حقوق روزنامه فرد خاطی هم، مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.  
 
عضو جبهه پایداری گفت: ایران از نظر آزادی بیان، در وضعیت توسعه و تعالی است در حالی که آمریکایی‌ها با نقض حقوق بشر در داخل کشور خود، حق هیچگونه اظهارنظری را ندارند.

وی بیان داشت: مردم ایران قطعا با آشنایی از کینه و عداوت آمریکایی‌ها پذیرای چنین مطالبی از سوی آن‌ها نیستند.  
 
سلیمانی به حمایت‌های آمریکایی‌ از مخالفین نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کرد: طرد مدافعین ایران در منطقه و جهان از جمله اقدامات خصمانه آمریکایی‌هاست و آن‌ها همیشه طرفدار کشورهای ظالم هستند.
 
نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آمریکایی‌ها مخالفین خود را به هر طریقی سلاخی می‌کنند و هیچ ارزشی برای ملت و کشور جمهوری اسلامی ایران قائل نیستند لذا همه به این مسئله آگاهند که اقدامات آن‌ها از سر خیرخواهی و بهبود وضعیت نیست بلکه جهت بازگشت به سلطه و دیکتاتوری مطلق است.
 
سلیمانی به وادادگی فرهنگی و عقیدتی برخی از افراد و گروه‌های سیاسی در داخل کشور اشاره و تصریح کرد: این امر موجب شده که این افراد غرب‌زده و ضد نظام با برنامه‌ریزی مضاعف تلاش‌های گسترده‌ای را جهت رسیدن به اهداف خود داشته باشند.
 
وی ادامه داد: برخی از افراد در داخل نظام به دنبال ترویج گفتمان غربی هستند تا از این طریق به فرهنگ اسلامی ضربه بزنند لذا رسانه‌ها باید با ترویج فرهنگ اسلامی جلوی هرگونه اقدام از سویاین  افراد و برخی گروه‌های سیاسی جهت غرب‌زدگی را بگیرند. 

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی رسانه‌های مکتوب به سمتی در حال حرکت‌اند که بوی غرب‌زدگی در کشور به مشام می‌آید و حتی موجب واکنش مراجع عظام هم شده است لذا باید در جهت پاسخگویی به مطالبات مردم و ترویج و تقویت فرهنگ اسلامی از هرگونه اقدام ضد نظام گروه‌های سیاسی و آمریکایی‌ها جلوگیری کرد.

حقیقت‌‌‌‌پور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

آمریکایی‌ها هستند که جشن‌های عروسی مردم افغانستان را تبدیل به عزا می‌کنند

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ‌آمریکایی‌ها نقض‌کننده حقوق بشر در دنیا هستند آنها هستند که هنوز آثار جنایتشان در ویتنام مشهود است آمریکایی‌ها هستند که جشن‌های عروسی مردم افغانستان را تبدیل به عزا می‌کنند.



منصور حقیقت‌پور نماینده اردبیل، سرعین و نمین درگفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، گفت: اولین مسئله‌ای که باید به آن توجه کرد این است که آمریکایی‌ها حرف مفت زیاد می‌زنند.
 
وی ادامه داد: اگر قانون اساسی ما تحمیلی بود شاید می‌توانستیم به این مسئله فکر کنیم اما قانون اساسی که 98.8 دهم درصد مردم هم به نوع حکومت و هم به قانون اساسی آن رای مثبت دادند آیا می‌تواند خلاف دمکراسی باشد.
 
حقیقت‌پور تاکید کرد: خود ‌آمریکایی‌ها نقض‌کننده حقوق بشر در دنیا هستند آنها هستند که هنوز آثار جنایتشان در ویتنام مشهود است آمریکایی‌ها هستند که جشن‌های عروسی مردم افغانستان را تبدیل به عزا می‌کنند.
 
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این مطلب که دوره فخرفروشی آمریکا در حوزه حقوق بشر گذشت اظهار داشت: ایران بزرگ‌ترین کشوری است که نظامش با مردم‌سالاری اداره می‌شود و این مسئله را ترویج می‌دهد.
 
وی درادامه تصریح کرد: مسائل مطرح شده از سوی آمریکا بیشتر مصرف داخلی دارد آنها به شدت دروغگو هستند از یک سو بحث تعامل را مطرح می‌کنندو از سوی دیگر اجازه عبور هواپیما به سه نماینده کشور دیگر درآن حضور دارند رانمی‌دهند آیااین مسئله رعایت حقوق بشر است؟
 
حقیقت‌پور در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا کریه‌تر از آن است که بخواهد چهره منفور و زشت خود را با بزک به مردم عرضه کند مردم دنیا چهره کریه آمریکا را می‌شناسند و به دست‌های مخملی باور ندارند.


فضایلی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

مدعی نقض حقوق بشر در ایران رسوایی بیش نیست/ انتشار گزارش سالانه آمریکا با هدف فضاسازی تبلیغاتی

کار‌شناس مسائل رسانه گفت: آمریکایی‌ها رسوا‌تر از آن هستند که مدعی مباحث حقوق بشر در کشوری همچون ایران شوند، چرا که کشورهای مورد حمایت آن‌ها در منطقه با نظام‌های استبدادی در حال حکومت کردن و نقض حقوق بشر در کشورهای خود علیه زنان، کودکان، نوجوانان و... هستند.



"مهدی فضایلی" در گفتگو با خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، در واکنش به گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره نقض حقوق بشر در ایران اظهار داشت: اقدامات اخیر آمریکایی‌ها از مصادیق مداخله در امور داخلی کشور‌ها است و براساس آنچه که در عرف بین‌المللی پذیرفته شده است، هرگونه اقدامات مداخله‌جویانه، ناروا است. 

وی ادامه داد: آمریکا در مذاکرات هسته‌ای در حال اجرای سناریویی است که از سوی مقامات و دولتمردان ایرانی قابل تامل و دقت است که باید با هوشمندی بیشتر اینگونه مسائل را رصد کنند.  
 
فضایلی تصریح کرد: کشور آمریکا در مورد عدم رعایت حقوق بشر پرونده سیاهی در کارنامه خود دارد که نمونه‌های آن را می‌توان در داخل کشور خود و حتی سایر کشور‌ها با انجام اقداماتی از قبیل جنگ و برقراری زندان‌های غیر اصولی و غیر قانونی مشاهده کرد. 

این کار‌شناس مسائل رسانه گفت: زندان گوانتانامو نمونه بارزی از نقض حقوق بشر از سوی مقامات آمریکایی است که زندانیان آن‌ها از کمترین حقوق زندانی هم برخوردار نیستند.  
 
وی اضافه کرد: اقداماتی که مقامات آمریکایی به بهانه واقعه ۱۱ سپتامبر از آن تاریخ به بعد علیه مهاجرین و اتباع داخلی خود استفاده کرده، نشان دهنده اعمال محدودیت‌ها و نقض حقوق بشر در این کشور است.  
 
فضایلی به محدودیت‌های آمریکایی‌ها در انتشار مطالب در کتاب‌ها و مطبوعات اشاره و خاطرنشان کرد: اعمال محدودیت‌ها و سانسور و قوانین سفت و سخت در انتشار کتاب‌های مخصوص به کودکان و نوجوانان نمونه‌های قابل ذکری است که می‌توان از نظارت و سانسور قبل از انتشار کتب و مطبوعات نام برد.  
 
وی یادآور شد: برخورد غیراخلاقی و اخراج خبرنگار کاخ سفید به جرم اینکه علیه یکی از مقامات صهیونیستی مطلبی را منتشر کرده بود، نمونه بارز دیگری از نقض حقوق بشر در این کشور است.  
 
کار‌شناس مسائل رسانه ادامه داد: آمریکایی‌ها رسوا‌تر از آن هستند که مدعی مباحث حقوق بشر در کشوری همچون ایران شوند، چرا که کشورهای مورد حمایت آن‌ها در منطقه با نظام‌های استبدادی در حال حکومت کردن و نقض حقوق بشر در کشورهای خود علیه زنان، کودکان، نوجوانان و... هستند.  
 
فضایلی با بی‌اعتبار خواندن بیانیه‌های آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: انتشار اینگونه بیانیه‌ها از باب تشدید فشار به ایران، فضاسازی تبلیغاتی و حمایت از برخی جریانات داخلی است.  
 
وی گفت: متاسفانه برخی از جریانات داخلی در کشور نسبت به اینگونه اقدامات مداخله‌جویانه آمریکایی‌ها دلخوش هستند و آن‌ها را به منزله حمایت از خود می‌پندارند که این مسئله برای تایید عدم صلاحیت و سلامت آن‌ها کفایت می‌کند.  
 
وی گفت: جریانات سیاسی داخل کشور اگر قصد نشان دادن حسن‌نیت خود نسبت به جمهوری اسلامی را دارند، باید نسبت به اینگونه بیانیه‌ها واکنش نشان دهند و مرزبندی خود را با آن‌ها مشخص سازند تا از این طریق بتوانند در جهت حفظ منافع کشور و اعتلای نظام جمهوری اسلامی تلاش کنند.  
 
فضایلی به واکنش وزارت خارجه کشورمان نسبت به انتشار اینگونه بیانیه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی کشورمان باید نسبت به تشدید صدور اینگونه بیانیه‌ها و ادعاهای بی‌اساس از سوی آمریکایی‌ها عکس‌العمل جدی نشان دهد.


سبحانی‌نیا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:‌

ادعاهای تکراری و واهی وزارت خارجه آمریکا برای ما اهمیتی ندارد

عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: در قانون اساسی ایران به اجرای تمامی حقوق بشر و حتی آزادی بیان و مطبوعات اشاره شده و به درستی اجرا می‌شود و ادعاهای تکراری آمریکا در راستای سیاست‌های خصمانه این کشور علیه ایران است و برای ما هیچ اهمیتی ندارد.



"حسین سبحانی‌نیا" نماینده مردم نیشابور در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران،‌ در واکنش به گزارش سالانه حقوق بشر وزارت‌خارجه آمریکا درباره نقض حقوق بشر و نبود آزادی بیان و مطبوعات در ایران اظهار داشت: بیان اینگونه مسائل آن هم از ناحیه آمریکایی‌ها، مسئله تازه‌ای نیست، بلکه آنها همواره ادعاهای بی‌مبنایی علیه ایران داشته‌اند و این گزارش نیز در ادامه آن ادعاها است.
 
وی افزود: وزارت امور خارجه در حالی مدعی نقض حقوق بشر در ایران است که مسئله نقض حقوق بشر در آمریکا درباره حقوق اقلیت‌ها، فاصله فقیر و غنی، حقوق سیاهپوستان و مشکلات گروه‌های موجود روشن و آشکار است و این امر نشان دهنده واقعیت موجود امروز تاریخ معاصر آمریکا است.  
 
سبحانی‌نیا با بیان اینکه آمریکا با مطرح کردن نقض حقوق بشر در ایران مدعی است که تنها خود آمریکا دموکراسی واقعی را به اجرا در آورده است، تصریح کرد: آمریکایی‌ها معتقدند که خودشان تنها کشوری هستند که دموکراسی را رعایت می‌کنند و مابقی کشورها چه در حقوق انسانی و چه در حقوق اظهارنظر ناقض حقوق بشرند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: دستگاه دیپلماسی و مراکز حقوق بشری ما باید موارد نقض حقوق بشر آمریکا را به خوبی به گوش جهانیان برسانند، همچنین قرار است گروه پارلمانی از کشور ما برای شرکت در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل شرکت کنند که این سفر فرصتی برای طرح موارد نقض حقوق بشر در گفتار و رفتار آمریکا است.  
 
نماینده مردم نیشابور در پایان خاطرنشان کرد:‌ در قانون اساسی ایران به اجرای تمامی حقوق بشر و حتی آزادی بیان و مطبوعات اشاره شده  و ادعاهای تکراری آمریکا در راستای سیاست‌های خصمانه این کشور علیه ایران است و برای ما هیچ اهمیتی ندارد. 

 

انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار