به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرتضی رحمانی موحد در نشست مشترک با مالکان اقامتگاه های بوم گردی، نیروی انتظامی و امام جمعه شهرستان خور و بیابانک که در محل فرمانداری شهرستان خور و بیابانک استان اصفهان با هدف بررسی روند توسعه و رفع چالش های پیش روی این نوع از مراکز اقامتی تشکیل شده بود گفت: هم افزایی امکانات و ظرفیت های بومی مالکان اقامتگاه های بوم گردی در کشور می تواند سبب تشکیل اجتماع یا تشکلی مردمی شود و با جذب سرمایه گذاران، این نوع از مراکز اقامتی را به عنوان الگویی پذیرفته شده در سراسر کشور بسط و گسترش دهد.
وی با بیان اینکه شکل گیری اجتماع واحد اقامتگاه های بوم گردی جامعه میزبان را شریک خواهد کرد افزود: جلوگیری از پراکندگی ظرفیت های بومی، برطرف شدن معارضات و نیز هرچه توانمند ساختن جوامع محلی از اصلی ترین دستاوردهای این اقدام به شمار می آید.
رحمانی موحد با اشاره به فعالیت قابل توجه مالکان اقامتگاه های بوم گردی در روستاهای شهرستان خور و بیابانک یادآور شد: مراکز موجود قابلیت تبدیل شدن به پایلوت را دارا هستند و سایر مالکان بومی در مناطق دیگر کشور می توانند از این امکان به عنوان کارگاه آموزشی استفاده کنند.
معاون گردشگری کشور در مواجهه با موج راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در مناطق دارای ظرفیت؛ گفت: رویکرد حداکثری در انعطاف مسئولانه، اعمال ضوابط، شکل گیری اجتماع مرتبط و نیز تمرکز بر آموزش از سرفصل های سیاست توسعه و هدایت این نوع مراکز به شمار می آیند.
این مقام مسئول در ادامه بیش از 50 ارگان فرابخشی را در توسعه ظرفیت های گردشگری کشور دخیل دانست و اظهار کرد: به منظور تبدیل ظرفیت های فرهنگی به محصول قابل بهره برداری، زنجیره ای از توانمندی های فرابخشی به کار گرفته خواهد شد که این امر در توسعه و پیشبرد راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی نقشی اساسی ایفا خواهد کرد.
مرتضی رحمانی موحد همچنین ضمن بازدید از اقامتگاه های بوم گردی روستاهای انارک، مصر، فرحزاد، گرمه و شهرجندق در شهرستان خور و بیابانک مردم کویر نشین این دیار را صاحب گنجی عظیم خواند و از نزدیک نحوه ارائه خدمات این مراکز به گردشگران داخلی و خارجی، تسهیلات ارائه شده و مشکلات موجود را مورد بررسی قرار داد.
گفتنی است اقامتگاه های بوم گردی مراکزی هستند که در محیط های طبیعی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی و سیمای طبیعی منطقه ساخته شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی، زمینه حضور و اقامت طبیعت گردان را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده در محیط های طبیعی فراهم می نمایند.
لازم به ذکر است هم اکنون بیشترین اقامتگاه های بوم گردی در استان اصفهان فعال هستند.
انتهاي پيام/