پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر دوشنبه نشستی علنی را درباره بحران اوکراین برگزار کردند ولی به دلیل اختلاف نظر شدید اعضاء به نتیجه مشخصی نرسیدند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ، این نشست به درخواست نمایندگی روسیه به عنوان یکی از اعضا دائم شورای امنیت تشکیل شد.

در این نشست بعد از گزارش نماینده دبیرکل سازمان ملل درباره آخرین اوضاع اوکراین، نماینده روسیه در سخنانی گفت: مسکو به درخواست رئیس جمهور وقت اوکراین و برای دفاع از مردم این کشور و روسی زبانان شبه جزیره کریمه، اقدام کرده است.

نمایندگان آمریکا، فرانسه و انگلیس نیز در این نشست، به اقدام روسیه در اعزام یگان‌های نظامی خود به کریمه به شدت انتقاد کردند.

نماینده اوکراین در سازمان ملل نیز در سخنانی، از شورای امنیت خواست با این اقدام روسیه برخورد شود.

در پایان این نشست نیز برخی اعضا شورای امنیت در جمع خبرنگاران دیدگاه‌های خود را درباره حضور نظامی روسیه در اوکراین تشریح کردند.

نماینده روسیه با اشاره به ‌نامه‌ ویکتوریو یانکوویچ، رئیس جمهور پیشین اوکراین خطاب به ولادیمیر پوتین که در آن آمده است: جریان غیرقانونی قدرت در کی‌یف، اوکراین را به سوی جنگ داخلی سوق داده است، از روسیه خواسته بود برای حمایت از مردم اوکراین وارد عمل شود.

در این نامه آمده است: حیات و امنیت مردم اوکراین و به ویژه در مناطق جنوب شرقی و کریمه به خطر افتاده و کشور در معرض تهدید و خشونتی بزرگ که از سوی غرب هدایت می‌شود، قرار دارد. 
در بخش دیگری از نامه ویکتوریو یانکوویچ که اول مارس سال جاری میلادی نگاشته شده، آمده است: با توجه به این شرایط من از رئیس جمهور روسیه درخواست می‌کنم تا برای استقرار دوباره حاکمیت قانون و ثبات و برای محافظت از مردم اوکراین نیروی نظامی خود را وارد عمل کند.

ویتالی چورکین در پاسخ به سوالی درباره تلاش ناموفق رابرت سری نماینده ویژه سازمان ملل برای سفر به کریمه با هدف متقاعد کردن رهبران هوادار روسیه برای صلح با مقامات کی یف، به سفر جان الیاسون معاون دبیر کل سازمان ملل در همین زمینه اشاره کرد و گفت: من با الیاسون این‌باره و قبل از حرکت او به اوکراین گفتگو کرده‌ام.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مخالفت جامعه جهانی و درخواست کشورهای مختلف از روسیه مبنی بر خروج نیروهای نظامی آن کشور از منطقه کریمه، این حضور را در راستای مسولیت روسیه و درخواست رئیس جمهور اوکراین ارزیابی کرد.

نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد نیز با بیان سرخوردگی غربی‌ها از عملکرد نماینده روسیه در این نشست شورای امنیت گفت: آنچه شاهد بودیم این بود که او با استفاده از یک تکه کاغذ به امضای رئیس جمهور مخلوع اوکراین، درصدد توجیه اشغال‌گری منطقه کریمه توسط روسیه است.
جرالد آراد با ابراز تأسف و بی‌فایده خواندن این نشست گفت: ما پنجاه سال به عقب برگشته‌ایم در صورتی که امیدوار بودیم نماینده روسیه اعلام کند روسیه با مذاکرات و میانجی‌گری‌های کشورهای دیگر موافقت خواهد کرد. 

آراد ابراز امیدواری کرد روسیه به میز مذاکره بازگردد و نیروهای خود را از منطقه کریمه خارج کند.
نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز ابتدا به محکومیت حرکت نیروهای نظامی روسیه به سمت اوکراین توسط اعضا شورای امنیت اشاره کرد و با درخواست عقب‌نشینی نیروهای روسیه گفت: نماینده اوکراین در سازمان ملل، توجیه روسیه در ارتباط با استقرار نیروهای نظامی را به خوبی نقد کرده است.

مارک لیال گرانت افزود: من از روسیه خواسته‌ام که تماس مستقیمی با حکومت قانونی اوکراین در کی‌یف برقرار و از معاون دبیرکل سازمان ملل و دیگر نهادهای فعال بین‌المللی درخواست کرده‌ام تا برای سفر به کریمه تلاش کنند.

نماینده انگلیس در سازمان ملل در پاسخ به سوال خبرنگاری که به لحن تند و کم‌سابقه او برضد روسیه اشاره کرد و از انتظار نماینده انگلیس از روسیه پرسید، تصریح کرد: انتظار ما این بود که نماینده روسیه با طرح‌های مثبتی در این نشست شرکت می‌کرد.

نماینده اوکراین در سازمان ملل نیز در جمع خبرنگاران در نقد نامه منسوب به رئیس جمهور قبلی اوکراین گفت: موضوع پیگیری افراد روسی زبان صحت دارد و هیچ یک از نزدیکان و بستگان ما و هیچ کس دیگر به خاطر زبان تحت فشار قرار نگرفته است.

یوری سرگیف در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی عکس‌العمل جهانی به خصوص اروپا و آمریکا و گفتگوی نود دقیقه‌ای اوباما با پوتین گفت: انتظار ما از جامعه جهانی این است که نیروهای روسیه را خطاب قرار دهند و علت حضورشان را در مناطق اشغال شده بپرسند.

نماینده اوکراین در سازمان ملل اعلام کرد: کی‌یف در حال آمادگی برای دفاع از خود در برابر روسیه است، اما از کشورهای دیگر هم درخواست کمک می‌کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار