به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران، عيد نوروز مانند ساير نقاط كشور جشن گرفته ميشود و مردم از چند روز قبل از عيد خود را آماده ميكنند.
خانه تكاني: سه روز قبل از عيد خانمخانهدار تمامي وسايل منزل را بيرون آورده و گردگيري ميكند. همچنين فرشها و پتوها را ميشويند و خانه را آب و جارو ميزنند. به اين منظور خانه تكاني انجام ميشود كه اعتقاد دارند در سال جديد خانه بايد تميز باشد.
چهارشنبه سوري: چهارشنبه آخرسال مردم به كنار دريا ميروند و سه
توده آتش روشن ميكنند و از روي آتش ميپرند. جوانان به گرد آتش به رقص و
پايكوبي ميپردازند
لباس عيد: مردم سعي ميكنند قبل از عيد لباس نو بخرند براي كودكان نيز لباس نو ميخرند و در روز عيد حتماً بايد لباس نو بپوشند.
سبزه: دو هفته قبل از عيد دانههاي گياهي مانند گندم و عدس و لوبيا را سبز ميكنند كه براي سفره هفتسين آماده باشد. بعد از بزرگ شدن با روبان قرمز اطراف سبزهها را بسته و سرسفره ميآورند.
پختن نان شيرين: زنان خانهدار با پختن نانهاي مخصوص به استقبال عيد ميروند. انواع نانهاي شيرين در اندازههاي مختلف طبخ ميكنند.
يك نوع نان گرد و كوچك بنام پادرازك كه پر از هل و گلاب است در شمال استان در تنور ميپزند. همچنين نان شيرين ديگري كه دارچين روي آن ميپاشند نان را روي تابه پخته سپس آن را لوله ميكنند. اين نان به قراپيچ مشهور است. نان شيرين با طعمهاي مختلف در اكثر شهرها و روستاها پخته ميشود.
سفره هفتسين: در شب عيد سفره هفتسين در خانهها گسترده ميشود كه تا روز عيد نيز سفره همچنان پهن ميكنند. علاوه بر هفتسين سير و سيب و سركه و سكه و سبزه و سماق و سنجد سعي ميشود سبزيهاي تازه مانند كاهو و باقلاي سبز كه نشانه بركت ميباشد روي سفره چيده شود.
ديد و بازديد: در ايام نوروز دوستان و اقوام به ديدن همديگر ميروند. بزرگتران به كودكان عيدي(پول) ميدهند و از مهمانان با شيريني و شربت و ميوه پذيرايي ميشود. كساني كه نسبت به همديگر كدورتي دارند سعي ميكنند در عيد به ديدن هم بروند و كدورتها را از دل بزدايند.
سيزدهبدر: روز سيزدهم فروردين مردم همراه با خانواده به صحرا و دشت ميروند و به شادي ميپردازند. غذا در اين روز باقلاپلو با مرغ تهيه و همراه خود به صحرا ميبرند و در اين روز جوانان در صحرا دو بوته علف را بهم گره ميزنند به اين نيت كه در آينده بختشان باز شود./ز
♡