به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، "علیرضا حقیقت"، اظهار کرد: در خصوص مصرف بیرویه دارو آمار و اطلاعات دقیق وجود ندارد، اما مصرف خودسرانه دارو در میان زنجانیها به مراتب بالاتر از معیارهای جهانی است.
وی افزود: مردم به طور کلی از داروهای مسکن نظیر ایبوپرفن، ژلوفن، ترکیبات ضدسرفه، ترکیبات پوستی و آنتیبیوتیکها به طور رایج استفاده میکنند. گفتنی است بسیاری از مردم از داروهایی که قبلاً برای آنها توسط پزشک تجویز شده است استفاده مکرر میکنند.
حقیقت، خاطرنشان کرد: بیمارانی که مادام العمر دارو مصرف میکنند این تصور را دارند که نیازی به مراجعه مجدد به پزشک وجود ندارد و احتیاجی به صرف هزینهای در این جهت نیست لذا از مراجعه کردن به پزشک پرهیز میکنند، در حالی که برخی داروها عوارض و اثرات جانبی دارند، به همین خاطر بیماران باید تحت کنترل باشند نظیر برخی داروهای صرع که باعث مسمومیت کبدی میشود.
مدیر دارویی و قائم مقام معاونت غذا و دارو در دانشگاه علومپزشکی زنجان تصریح کرد: دارویی نظیر آسپرین در حد کم، بدون نسخه منوط بر نظر پزشک داروساز قابل دریافت است. آسپرین موارد مصرفی مختلفی مثل ضد درد و تب دارد، اما اگر این دارو برای اطفال و کودکان زیر 16 سال که مبتلا به بیماری حاد تب هستند تجویز و مصرف شود باعث ایجاد عارضه «سندروم حاد ریوی» میشود.
انتهای پیام/م