به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران حجتالاسلام و المسلمین
دکتر حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در 24 خرداد ماه 1392 با شعار شعار اعتدال، تغییر شرایط کسب و کار و بهبود زندگی توانست اعتماد عمومی را کسب نماید و در مرحله اول انتخابات پیروز این میدان شود.
حال با توجه به اینکه چیزی کمتر از 7 ماه از عمر این دولت میگذرد در گزارش حاضر درصدد هستیم عملکرد دولت تدبیر و امید را در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی مورد ارزیابی قرار دهیم.
***اقتصاددولت یازدهم در طی چند ماه گذشته توانسته است در عرصه اقتصادی قدمهای روبه جلویی را بردارد به گونهای که شاهد بودیم در طول عمر دولت یازدهم در سال 92 فضا و بستر مناسبی در راستای انجام اقدامات اقتصای فراهم شده بود.
انجام اقداماتی همچون کنترل وضعیت بازار، ایجاد ثبات در بازار ارز و کاهش نرخ تورم از مهمترین اقدامات کلیدی بوده است که دولت یازدهم در چند ماه عمر کوتاه خود در سال 92 بر انجام آنها اهتمام ورزیده است.دولت یازدهم با اصلاح بودجه 92 و ارائه به موقع بودجه سال 93 به مجلس و تدوین شاخصههای مشخص در زمینه قانون هدفمند کردن یارانهها و اجرای فاز دوم این قانون با همکاری مجلس گامهای روبه جلویی را در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی کلان کشور برداشت.
عملکرد دولت تدبیر و امید در مسائل سیاستخارجی و موفقیتهایی که این دولت در مذاکرات ژنو به دست آورد سبب شد که برخی از تحریمهای اعمال شده از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا برداشته شود و کشورمان بتواند راهی جدید را در مسیر پیشرفت شروع کند.
اما در میان اقدامات مثبت دولت یازدهم در زمینه اقتصادی عدم توزیع مناسب سبد کالایی رایگان میان اقشار مختلف یکی از مهمترین مشکلاتی بود که مردم را در سال 92 دچار چالش کرد و سبب شد که رئیسجمهور در گفتگوی تلویزیونی از مردم به دلیل توزیع نامناسب سبد کالایی عذرخواهی کرد.
دولت تدبیر و امید در عمر کوتاه مدت خود در سال 92 عملکرد قابل قبولی رو از خود به جای گذاشته است اما به طور حتم کنترل تورم و نقدینگی، دستیابی به توسعه پایدار در حوزه اقتصاد، اصلاح نظام بانکی، حل موانع مشکلات، اجرای کامل اصل 44، اجرای سیاستهای کلی مقاومت اقتصادی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و تثبیت قیمتها از دیگر برنامههایی است که به طور حتم دولت یازدهم در سال 93 باید برای آنها برنامه منسجمی را تعیین کند.
***سیاستسیاست داخلیدکتر روحانی رئیسجمهور کشورمان در ایام تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری همواره بر حضور و مشارکت تمام جریانات سیاسی در روند فعالیتهای کشور تاکید میکرد.
رئیسجمهور کشورمان بارها با اشاره به اینکه خود را متعلق به یک جریان سیاسی نمیداند بر لزوم همراهی و همکاری جریانات سیاسی در جهت پیشرفت کشور تاکید کرد.
انتخاب عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان یک گزینه معتدل برای وزارت کشور به عنوان یکی از سیاسیترین وزارتخانههای کشور از مهمترین اقداماتی بود که دولت ندبیر وامید در راستای ایجاد فضای باز سیاسی در کشور انجام داد.
تاکید بر حضور و فعالیت دانشگاهیان در عرصههای مختلف، لزوم به کارگیری طیفهای مختلف سیاسی در ردهبندیهای مختلف سازمانی و ضرورت به کارگیری نظرات و آرای احزاب و تشکلهای سیاسی از دیگر برنامههایی بود که دولت تدبیر و امید در سال 92 در عرصع سیاست داخلی انجام داد.سیاست خارجیانجام موفقیتآمیز مذاکرات ژنو، گسترش روابط با کشورهای مختلف جهان، شرکت رئیسجمهور در اجلاس داووس و شصتوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک از مهمترین دستاوردهایی بوده است که دولت یازدهم در کارنامه کاری خود در سال 92 به ثبت رسانده است.
برقراری اولین مذاکره تلفنی میان رئیسجمهور کشورمان و باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی و رسیدن به توافقات در مذاکرات ژنو با تاکید بر حفظ دستیابی جمهوریاسلامی ایران به انرژی صلحآمیز هستهای اوج نقطه موفقیت دولت تدبیر و امید در سال 92 بود.
به طورحتم واگذاری مذاکران بین ایران و 1+5 به محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان از سوی رئیسجمهور کشورمان انتخابی به جا و درست بود که سبب شد موفقیتهای بسیاری را برای کشورمان به ارمغان بیاورد البته در این میان برخی از کارشناسان و نماینگان مجلس شورای اسلامی نیز به روند برگزاری مذاکرات ژنو معترض بودند که نقدهای آنان را نیز نباید نادیده گرفت.
ورود مقامات و هیئتهای تجاری از نواحی مختلف جهان در کشورمان پس از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید دروازه جدیدی را به سوی کشورمان بازکرد که به طور حتم با درایت دولتمردان به سر منزل مقصود خواهد رسید.
***فرهنگفرهنگ و هنر به عنوان نماد عقبه و زیست مایههای هویتی، نقش مهمی در ارتقا جایگاه اقوام و ملتها نزد سایر ملل دارد و هر دولتمردی موظف است با تکیه بر این پشتوانه غنی به تقویت مولفههای آن بپردازد.
سیاستگذاری صحیح، اتخاذ رویکرد مبتنی بر تحلیل و آسیب شناسی، دوری از هرگونه شعار زدگی و پرهیز از افراطی گری میتواند مسیرهای پیشرفت و ترقی فرهنگ وهنر را در ابعاد ملی و بعد کلان و جهانی آن هموار سازد از این رو دکتر حسن روحانی رییسجمهوری اسلامی ایران در ایام رقابتهای انتخاباتی و در فرصتهایی به بیان و طرح صریح دیدگاه های خود در مورد حوزه فرهنگ و هنر پرداخت.
دکتر روحانی در 15 خرداد ماه در مناظره تلویزیونی با رویکرد تبیین برنامههای فرهنگی تعریف جدیدی از فرهنگ ارائه کرد و گفت: فرهنگ همان چشمههای جوشانی است که در نهاد مردم هست و باید شرایط را آماده کنیم تا همه از فرهنگ درست در جامعه استفاده کنند از این رو خط ومشی دولت تدبیر و امید در عرصه فرهنگ را بر همین مبنا قرار داد تا پیشرفتهای لازم در این عرصه با سکانداری علی جنتی فراهم شود.دولت یازدهم با انجام اقداماتی همچون بازگشایی خانه سینما، ایجاد فضای باز برای فعالیتهای فرهنگی و اتخاذ تدابیر ویژه برای حل مشکلات سینما و تئاتر کشور در راستای پیشبرد اهداف خود در عرصه فرهنگ وارد عمل شد.
تاکید بر وحدت میان اقوام مختلف کشور و تشکیل معاونت اقوام در نهاد ریاستجمهوری از مهمترین اقدامات دولت یازدهم در سال 92 در حوزه فرهنگ بود البته در این میان توقیف برخی از روزنامهها برخلاف وعده آزادی مطبوعات دولت یازدهم و عدم برگزاری مناسب جشنواره فیلم فجر مشکلاتی را در عرصه فرهنگی کشور ایجاد کرد که انتظار میرفت دولت تدبیر وامید در این زمینه به گونه دیگری رفتار میکرد.
حال با توجه به رویکرد اعتدالی که دولت تدبیر و امید آن را سرلوحه کاری خود قرار داده است باید منتظر ماند تا اقدامات عملی و عینی دولت یازدهم را در سال 93 که سالی مهم برای کشورمان محسوب میشود دید.
انتهای پیام/