به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی؛ "باراک اوباما"، رئیس جمهوری آمریکا، طرح همه پرسی کریمه را "ناقض قوانین بینالمللی" دانسته و گفته است دولت اوکراین باید در هر تصمیمی درباره کریمه مشارکت داشته باشد.
اوباما روز پنجشنبه گفت آمریکا و متحدانش محکم در مقابل نقض قوانین بینالمللی از سوی روسیه خواهند ایستاد.
"لوران فابیوس" وزیر خارجه فرانسه درباره رای پارلمان کریمه برای پیوستن به روسیه گفت این رای وضعیت را به کلی عوض میکند "چون به معنای آن است که تمامیت ارضی اوکراین محترم شمرده نشده و از نظر ما حفظ تمامیت ارضی این کشور اهمیت حیاتی دارد."
"دیوید کامرون"، نخست وزیر انگلیس هم در پایان نشست رهبران اروپا که روز پنجشنبه در بروکسل بلژیک برگزار شد گفت روابط با روسیه دیگر نمیتواند عادی بماند و مسدود کردن داراییها و ممنوعیت سفر به سرعت ممکن اعمال شوذد؛ مگر این که پیشرفتی در گفتگوها حاصل شود.
استیفن هارپر، نخست وزیر کانادا اعلام کرده که کشورش تا هنگامی که نیروهای روسیه در کریمه مستقرند، نتایج این همه پرسی را به رسمیت نخواهد شناخت.
نمایندگان پارلمان محلی کریمه که اکثر اهالی آن را روس تباران تشکیل می دهند، پیشتر به اتفاق آرا کلیات الحاق این سرزمین به روسیه را تصویب کرده بودند اما قرار بود همهپرسی در این مورد در ماه مه برگزار شود اما روز پنجشنبه، این پارلمان محلی اعلام کرد که تاریخ همه پرسی شانزدهم مارس (۱۰ روز دیگر) خواهد بود.
در همین حال، به نظر میرسد آمریکا و کشورهای اروپایی هنوز اجماع نظری بر سر نحوه مواجهه با روسیه و نقش مسکو در بحران اوکراین ندارند.
در حالی که کشورهای شرق اروپا مانند لهستان خواستار "برخورد جدی" با روسیه هستند، آلمان سیاست مدارا و میانه را توصیه میکند و کلیک تمایلی برای درگیری با مسکو ندارد.
با این حال، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرده که در صورت لزوم همراه تحریمها و اقدام علیه مسکو خواهد شد.
همزمان دولت و کنگره آمریکا مقدمات قانونی کمکهای مالی به اوکراین را فراهم کرده اند و سنای آمریکا درصدد تصویب فوری کمک یک میلیاردی آمریکا به اوکراین است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا که روز پنجشنبه برای شرکت در اجلاس حمایت از لیبی به رم سفر کرده بود، درباره بحران اوکراین گفت آمریکا اقدامات مشخصی را علیه روسیه در پیش گرفته از جمله محدودیت شدید صدور ویزا برای افرادی خاص.
دولت آمریکا تصمیم گرفته است "مقامات روسیه و کریمه را که حاکمیت ملی و تمامیت ارضی اوکراین را تهدید می کنند" مشمول محدودیت صدور روادید قرار دهد. همچنین، باراک اوباما یک فرمان اجرایی را امضا کرده که افراد و سازمان هایی را که "علیه فرآیند و نهادهای دموکراتیک در اوکراین فعالیت می کنند" مشمول تحریم میکند.
کری گفت روسیه تنش را در اوکراین شدت بخشیده اما این فرصت را دارد تا گزینههای درست را انتخاب کند. وی تاکید کرد آمریکا به روسیه و هیچ کشور دیگری نمیتواند اجازه دهد قوانین بینالمللی را زیرپا بگذارد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا هم اعلام کرده که به اتفاق متحدان اروپایی کاخ سفید در مورد تحریم و برخورد با روسیه تصمیم میگیرد.
اتحادیه اروپا همسو با کاخ سفید اعلام کرده که محدودیت های صدور ویزا برای روسیه در نظر گرفته و گفتگوهای اقتصادی با مسکو را هم به حالت تعلیق در می آورد. رهبران اتحادیه اروپا در اجلاس اضطراری خود به وضع تحریمها علیه روسیه خواهند پرداخت.
در همین حال، روسیه حضور نظامی نیروهای خود در شبه جزیره کریمه و سواحل اوکراین گسترش میدهد. روز پنجشنبه گزارش شد که ناوگان دریای سیاه روسیه ایست بازرسی مرز آبی بین اوکراین و روسیه را در کنترل گرفته است. این ایست بازرسی محل بازرسی قایقها و کشتیهایی است که بین دو کشور تردد میکنند.
انتهای پیام/