به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،دکتر شاهین صالحی در پاسخ به این سوال که کاهش فعالیتهای ورزشی در میان بانوان چه تاثیرات مخربی میتواند بر روی سلامت آنان داشته باشد، اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که عدم تحرک کافی میتواند برای بانوان به وجود بیاورد بیماری پوکی استخوان در سنین بالای 45 سال است. بانوان باید برای جلوگیری از این بیماری به انجام ورزشهایی مانند پیادهروی، والیبال، بسکتبال و ... که در آنها فاکتور تحمل وزن وجود دارد روی بیاورند چرا که برای استحکام استخوانها بسیار مفید است.
این متخصص پزشکی ورزشی افزود: همچنین عدم تحرک کافی میتواند افراد را مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی کند چرا که ورزش میتواند میزان چربی خون را کاهش داده و از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند. همچنین افزایش وزن یکی دیگر از پیامدهای کم تحرکی است و از آنجا که چاقی عامل بسیاری از بیماریها، مانند آرتروز، دیابت، افزایش چربی خون و بسیاری بیماریهای قلبی و .. است میتواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد کند.
صالحی خطر ابتلا به بیماری دیابت را ازدیگر پیامدهای تحرک کافی درافراد مخصوصا بانوان برشمرد و گفت: انجام فعالیتهای ورزشی منظم می تواند عامل بسیار تعیین کنندهای در کنترل قند خون باشد. ورزش همچنین عامل بسیار مهمی در افزایش قدرت عضلانی محسوب میشود و افرادی که ورزش را جزو برنامههای خود قرار نمیدهند عضلات کوچکتر و ضعیفتری نسبت به افراد ورزشکار دارند.
این متخصص پزشکی ورزشی یکی دیگر از مهمترین تاثیرات منفی ورزش نکردن و کم تحرکی را کاهش تعادل افراد در سنین بالا دانست و تصریح کرد: ورزش نکردن باعث عدم تعادل در سنین بالا میشود و این موضوع میتواند موجب بروز مشکلاتی مانند شکستگی پاها و لگن بر اثر زمین خوردن شود که خود باعث به وجود آمدن سختیهای زیادی برای افراد میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر مردم آگاهی بیشتری نسبت به مضرات ورزش نکردن و تاثیر آن بر سلامتی پیدا کردهاند و بیشتر به سمت انجام فعالیتهای ورزشی روی آوردهاند. اما مسلما با وضعیت ایده آل فاصله زیادی داریم و لازم است امکانات بیشتری برای انجام فعالیتهای ورزشی مخصوصا برای بانوان تدارک دیده شود چرا که کم تحرکی در بانوان میتواند تاثیرات مخربی بر نسلهای آینده نیز داشته باشد و مسئولان باید این موضوع را جدی بگیرند.