به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، رویترز نوشت: ایران و شش قدرت جهان یعنی آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس و آلمان پس از موافقتنامه موقت ماه نوامبر گذشته اکنون در تلاش برای دستیابی به راه حلی نهایی به منظور پایان دادن به مناقشه یک دههای برسر فعالیت های هسته ای تهران تا پایان ماه ژوئیه هستند. هدف از مذاکرات کارشناسی ایران و قدرت های جهان که پنجم تا هفتم مارس در وین برگزار شد و ظهر روز جمعه پایان یافت ، آماده سازی مقدمات دور بعدی مذاکرات سیاسی درباره برنامه هسته ای تهران است که این مذاکرات نیز قرار است 18 مارس در پایتخت اتریش آغاز شود.
به گزارش رویترز، هر دو طرف نشان داده اند از ارادهای سیاسی برای دستیابی به یک موافقتنامه طولانی مدت برخوردارند و قرار است طی چند ماه آینده مجموعه نشست هایی را برگزار کنند. با این حال آنها همچنین اذعان دارند بر سر دامنه برنامه هسته ای ایران در آینده هنوز اختلاف های بزرگی دارند و به همین علت دستیابی آنها به موفقیت مسئله ای تضمین شده نیست.
حمید بعیدی نژاد از مقامات بلندپایه وزارت امور خارجه ایران و سرپرست هیئت ایرانی در مذاکرات کارشناسی با شش قدرت جهان پیش از نشست روز جمعه گفت مذاکرات بسیار جدی ، واقعی و مفید است.
وی سپس افزود نتیجه مذاکرات به پایتخت ها منتقل خواهد شد اما از اشاره به جزئیات بیشتر در این زمینه خودداری کرد.
سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بروکسل گفت : من می توانم تایید کنم مذاکرات فنی بین ایران و شش قدرت جهان پایان یافته است. این مذاکرات واقعی و مفید بود. اشتون همانگ کننده مذاکرات با ایران به نمایندگی از قدرت های جهان است. کارشناسان اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور داشتند.
مقامات گفتند کارشناسانی از روسیه که در نشست این هفته وین حضور داشتند می گویند بحران در اوکراین هیچ تاثیر فوری بر این مذاکرات نداشته است. یک دیپلمات بلندپایه از یکی از قدرت های بزرگ جهان این هفته گفت تاکنون هیچ اظهار نظری در این خصوص مطرح نشده است که بحران در اوکراین مانع از گفتگوها درباره ایران یا دیگر مسائل ازجمله سوریه خواهد شد که آمریکا و اروپا در تلاش برای همکاری با روسیه برسر آنها هستند.
رویترز ادامه میدهد: ایران ادعاهای مطرح شده را در خصوص تلاش این کشور برای دستیابی به دانش فنی و ابزارهای لازم برای ساخت تسلیحات هستهای رد می کند و تاکید دارد هیچکدام از تاسیسات هسته ای خود را ازجمله مراکز غنی سازی اورانیوم در نطنز و فردو و همچنین راکتور آب سنگین در حال ساخت در اراک تعطیل نخواهد کرد.
یکی از مقامات سازمان انرژی اتمی ایران اوایل این هفته گفت این مذاکرات زمانبر خواهد بود. بهروز کمالوندی روز چهارشنبه افزود: ما خواستار آن هستیم که فعالیت هایمان را ادامه دهیم. برخی ها در طرف دیگر نگرانی های غیر واقعی در مورد حرکت ما به سوی استفاده غیر صلح آمیز از انرژی هسته ای دارند. ما در حال بررسی راه هایی برای رفع این نگرانی ها هستیم.
انتهای پیام/