به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، "مایکل گرسون" در واشنگتن پست نوشت : با توجه به تحولات در اوکراین و حضور نیروهای روسیه در کریمه این سوال مطرح می شود که آیا دیگر منزوی کردن روسیه به لحاظ اقتصادی، سیاسی و نظامی کارساز است؟ باید برای بررسی این مسئله به سابق روابط روسیه و آمریکا نگاه کنیم. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با هدف پایان دادن به انزوای اقتصادی، سیاسی و نظامی روسیه تحت حکومت پوتین که در پی حمله روسیه به گرجستان در سال دوهزار و هشت اتفاق افتاده بود، سیاست ریسک کردن و آغاز مجدد روابط با روسیه را دنبال کرد. اما کرملین به مفاد توافقنامه آتش بس با گرجستان پایبند نماند. با وجود این اوباما مصمم بود روابط سرد پس از اتفاق گرجستان را گرم کند به ویژه که برای حل نگرانی های مشترک از جمله مسئله ایران و سوریه به همکاری روسیه نیاز بود. بعد از آن کم کم روابط میان روسیه و آمریکا عادی شد. اوباما نیز دیگر روی عضویت گرجستان و اوکراین در ناتو تاکید نمی کرد. طرح استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا در لهستان نیز لغو شد. این خود نشان می داد روابط با روسیه برای آمریکا مهمتر از روابط با شرق اروپا بود. آمریکا همچنین به نوعی قلمروی نفوذ روسیه را نیز به رسمیت شناخت.
وی مدعی شد: پوتین نگران هزینه های جنگ احتمالی در اوکراین نیست زیرا سیاست ریست و شروع مجدد نشان داده است، انزوای روسیه همیشگی و پایدار نیست، انزوایی که اوباما دائما در حرفهایش علیه اقدامات روسیه در اوکراین تذکر میدهد. به علاوه مردم و کنگره آمریکا نیز از جنگ خسته شده اند و نمی خواهند خود را درگیر جنگ دیگری کنند. به علاوه آمریکا برای حل بحران سوریه به کمک روسیه نیاز دارد. آمریکا همچنین برای حل مسئله ایران به کمک روسیه وابسته است. اروپا نیز به گاز روسیه وابسته است. نبود یک صدایی در رویکرد اتحادیه اروپا در قبال روسیه نیز مانع دیگری در رویارویی غرب با روسیه و تحریم روسیه است. این مسائل چنان اعتماد به نفسی به پوتین داده است که او نه فقط غرب را می ترساند بلکه آنها را تحقیر هم میکند. روسیه ادوارد اسنودن را پناه داده است و از او حمایت می کند. شاید روسیه به بسیاری از اهداف خود در کریمه از طریق ماموران اطلاعاتی و همچنین نیروهای شبه نظامی رسیده باشد اما استفاده روسیه از نیروی نظامی خود در کریمه احتمالا می خواهد این پیام را به شرق اروپا ، آسیای مرکزی و خاورمیانه بدهد که امید خود را برای غرب هدر ندهید.
در پایان این گزارش اذعان شده است: همچنان موج انتقاد از سیاست خارجی دولت اوباما ادامه دارد و بسیاری معتقدند این سیاستها شکست خورده است یا از عبارتهای کلیشه ای در آن استفاده می شود که دیگر مناسبتی با شرایط کنونی جهان ندارد. سالهاست که نظرسنجیها نشان می دهد بیشتر مردم اغلب از سیاست اوباما برای کمتر درگیر شدن در مسائل بین المللی استقبال می کنند. اما مشکل اینجاست زمانی که قدرت آمریکا با اصول روشنفکرانه همراه نباشد، این اصول نمی تواند موفق باشد و محقق شود. در قرن بیستم، آمریکا هم یگانه بود و هم جایگزینی برای آن وجود نداشت زیرا آمریکا قدرت زیادی در جهان داشت و از قدرت خود استفاده می کرد اما این دوره پایان یافت.
انتهای پیام/