به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ 1.از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب نگهداری می کنند، خودداری کنید.
2.ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه کنید.
3.از خرید ماهیهایی که مشخصات زیر را دارند خودداری کنید:
- لبه باله ها خورده و ساییده شده باشد.
- ماهیها بیقرار بوده و در یکجا قرار نمی گیرند و پیوسته بدن خود را به اطراف می مالند.
- باله ها به صورت تا خورده و جمع شده در آمده باشند.
- در اطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود.
- روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده شود و یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد.
- چشمها به صورت یک طرفه و یا یا دو طرفه بیرون زده باشد.
4. بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی دستها با آب و صابون شست و شوی کامل شود.
5.آب مورد استفاده باید بهداشتی بوده و برای تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.
6.در زمان نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز در خانه و کنار سفره هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی به اندازه یک انگشت، حداقل یک لیتر است.
7.ماهی قرمز باید با غذای کم پروتیین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود و بهتر است که غذا در سطح آب شناور باشد. غذا دهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز به اندازه ای باشد که در مدت یک یا دو دقیقه مصرف شود.
8.غذای ماهی در جای خشک و خنک، دور از نور آفتاب و در ظروف در بسته نگهداری شود و رعایت مدت زمان مجاز مصرف آن صورت گیرد.
انتهای پیام/