دبیر ستاد توسعه اقتصادی ایران و عراق با اشاره به نیاز ۵۰۰ میلیارد دلاری عراق به سرمایه‌گذاری گفت: شرکت‌های ایرانی می‌توانند در حوزه‌های راه، مسکن، سد، تاسیسات، کارخانجات صنعتی، پروژه‌های نیروگاهی و سایر زمینه‌های فنی مهندسی سهم قابل توجهی در بازار عراق داشته باشند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛رستم قاسمی ، با بیان اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی از محورهایی است که می‌تواند بازارهای ما را در منطقه توسعه دهد، اضافه کرد: بازار بزرگ عراق که در همسایگی ما قرار دارد می‌تواند از نقاط هدف برای عمران و آبادانی آن کشور و تولید ثروت برای بخش خصوصی ما باشد.
 
وی افزود: با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری  باید اقتصادکشورمان صادرات محور باشد که صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند یکی از اساسی ترین محورها در این زمینه باشد.
 
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق با تاکید بر اینکه کشور عراق با گام نهادن در مسیر سازندگی فرصت مناسبی برای بخش های فنی و مهندسی است، گفت: بخش خصوصی باید برای حضور قوی و رعایت شاخصه های کیفیت، سرعت و قیمت مناسب به کشور دوست  مسلمان و همسایه  خدمات شایسته‌ای را ارایه دهند.
 
وی اضافه کرد: ستاد توسعه اقتصادی ایران و عراق نیز در این راستا به عنوان بازوی یاری دهنده همراه شرکت های ایران خواهد بود.
 
*مبادلات 11 میلیارد دلاری ایران و عراق

 
وی در ادامه اظهار داشت: عراق در حال حاضر دومین شریک تجاری ایران به شمار می‌رود، چنانکه حجم مبادلات تجاری  دو کشور بنابر گزارش سال 91 بالغ بر  11 میلیارد دلار بوده است.
 
قاسمی افزود: این موقعیت نشان دهنده فضای مناسب اقتصادی و تجاری در روابط ایران و عراق است، هر چند که عراق در سه دهه اخیر به دلیل مسائل سیاسی و نظامی شرایط بحرانی و سختی را پشت سر گذاشته است.
 
وی اضافه کرد: عراق اگر چه یک کشور بزرگ نفتی است، به دلیل سوء مدیریت نظام قبلی و بحران در اقتصاد این کشور، زیر بناهای صنعتی و کشاورزی‌اش دچار تخریب شده است.
 
وزیر سابق نفت گفت: ورود عراق به جنگ هشت ساله علیه ایران، اشغال کویت توسط صدام، حمله امریکا و متحدانش و اعمال تحریم های 10 ساله ازسوی غرب به این کشور پس از خارج شدن نیروهای عراق از کویت و اشغال عراق توسط آمریکا در سال 2003  گویای روند دشوار و تخریب کننده ای است که بر اقتصاد این کشور گذشته است.
 
*فرصت بی‌نظیر شرکت‌های ایرانی در بازسازی 500 میلیارد دلاری عراق
 
وی اظهار داشت: بر اساس آمار منابع دولتی عراق ، این کشور هم اکنون برای بازسازی اقتصادی خود نیازمند 500 میلیارد دلار سرمایه است، این به آن معنی است که عراق برای بازسازی اقتصادی خود نیازمند حضور و کمک کشورهای دیگر از جمله کشورهای همسایه است.  
 
قاسمی با بیان اینکه از طرف دیگر، عراق هم‌اکنون یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت خام است، افزود: عراق  روزانه  3.5 میلیون بشکه نفت خام تولید و از این میزان حدود 2.5 میلیون بشکه را صادر می‌کند.
 
وی اضافه کرد: درحال حاضر این کشور با جلب سرمایه گذاری شرکت های نفتی خارجی، در تلاش است صادرات نفت خام خود را طی یک دوره 5 ساله به روزانه 7 میلیون بشکه برساند که این نشان دهنده وضعیت خوب سرمایه و نقدینگی در عراق است،در نتیجه فعالان اقتصادی می‌توانند بدون نگرانی به فعالیت در این کشور بپردازند.
 
دبیر ستاد توسعه اقتصادی ایران و عراق تاکید کرد: 1600 کیلومتر مرز مشترک در کنار اشتراکات فرهنگی، دینی و مذهبی موجب شده تا بستر مناسبی برای کسب و کار در عراق فراهم آید که این بستر برای فعالان و شرکت‌های ایرانی یک فرصت  کم نظیر به شمار می‌رود تا توانمندی‌های خود را در کشور همسایه از قوه به فعل درآورند.  
 
*فضای اقتصادی عراق رقابتی است/حجم مبادلات در میان مدت چند برابر می‌شود
 
وی در ادامه اظهار داشت: امروز فضای اقتصادی عراق به علت حضور آمریکا در حوزه نفت ، علاقمندی روس‌ها و چینی ها به این مقوله و حضور دیگر کشورها نظیر ترکیه، کره، ژاپن در این کشور، یک فضای رقابتی است، در نتیجه شرکت‌های ایرانی با توانمندیهای زیادی که در صدور خدمات فنی - مهندسی و اجرای پروژه های  اقتصادی، عمرانی و صنعتی دارند، می توانند حضور موثر و چشمگیری در این کشور داشته باشند.
 
قاسمی افزود: شرکتهای ایرانی همچنین می توانند در حوزه های راه ، مسکن، سد، تاسیسات ، کارخانجات صنعتی ،پروژه های نیروگاهی و سایر زمینه های فنی - مهندسی کمک بسزایی به بازسازی عراق کنند.
 
وی با بیان اینکه در حوزه برق، عراق روزانه نیازمند 13 هزار مگاوات برق است و در بودجه‌های سالانه آمار بالایی را به حوزه برق اختصاص می‌دهد، اضافه کرد: شرکت‌های ایرانی با توانمندی بالایی که دارند، می‌توانند با ورود جدی تر به این حوزه کمک بزرگی به دولت و ملت عراق باشند، چنانکه در حال حاضر روزانه بیش از 1200 مگاوات برق از ایران به عراق صادر می‌شود.
 
وی افزود: این آمارها نشانگر آن است که ایران می‌تواند با یک هدف‌گذاری میان مدت، حجم مبادلات خود با عراق را به دو تا چند برابر حجم فعلی افزایش دهد.
 
*اگر نجنبیم از فضای رقابتی عراق عقب میافتیم/تمایل دولت عراق به حضور شرکت‌های ایرانی

 
وزیر سابق نفت در ادامه گفت: بخش خصوصی ایران عملا بازوی اجرایی دولت در عراق خواهد بود که باید از فرصتهای موجود در عراق به نحو احسن استفاده نماید وگرنه در فضای رقابتی این کشور عقب خواهیم ماند.
 
وی تصریح کرد: دولت عراق هم تمایل به حضور بیشتر شرکت‌های ایرانی در کشورشان دارند، اما فراموش نکنیم که این کار با تلاش و جدیت بیشتر ما اتفاق می‌افتد.
 
قاسمی افزود: تا کنون  دولت  ایران تلاش‌های ارزنده‌ای برای بسترسازی و پیشبرد روابط دو کشور انجام داده، اما هنوز مشکلاتی  وجود دارد که برای تسریع و تسهیل روابط باید اصلاح گردد.
 
وی تاکید کرد: در حوزه ارتباطات دولتی به طور مستمر دیدارهای مسئولان دو کشور را داریم و اراده سیاسی مشترک وجود دارد.
 
انتهای پیام /

برچسب ها: اقتصاد ، نفت ، ایران ، عراق ، بازسازی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.