سازمان فضایی ناسا خبر داد
سازمان فضایی ناسا خبر داد
به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، کاوشگر نقشه بردار مادون قرمز میدان وسیع wise ناسا که سال 2011 پس از تکمیل ماموریت اولیه خاموش شد، از سپتامبر 2013 فعالیت مجدد خود را آغاز کرد. این فضاپیما در دور جدید تحقیقات خود موفق به شناسایی هزاران ستاره جدید شد، اما هیچ نشانهای از اجرام آسمانی موسوم به "سیاره x" بدست نیامد. پیش از این محققان فرضیههایی را در خصوص وجود اجرام آسمانی بسیار بزرگ در مکانی بین مدار پلوتو ارائه کرده بودند، اما هیچ نشانه روشنی از سیاه ایکس با نامهای مستعار nemesis,tyche مشاهده نشده است.
در مطالعه اخیر، محققان دادههای فضاپیمای wise در طول موج فرابنفش را مورد بررسی قرار دادند که هیچ جرمی در اندازه زحل یا بزرگتر در فاصله 10 هزار واحد نجومی و هیچ جرمی بزرگتر از مشتری در فاصله 26 هزار واحد نجومی(AU) مشاهده نشد. یک واحد نجومی برابر با 149 میلیون کیلومتر است و فاصله زمین و پلوتو از خورشید به ترتیب یک و 40واحد نجومی است در بخش دیگری از این مطالعه، محققان موفق به شناسایی هزاران ساکن جدید در حیات خلوت منظومه شمسی شدند که شامل 3525 ستارگان و اجرام سرد موسوم به کوتوله قهوهای در فاصله 500 سال نوری هستند.
کوین لوهام از دانشمندان و محققان مرکز سیارههای فراخورشیدی از دانشگاه ایالتی پن میگوید در بررسی اجرام فضایی و سیارههای فراخورشیدی، ابر سیارههای گازی با ستارههای کوچک وجود ندارند، وی افزود: در پی یافتن سیاره نپتون در سال 1846 میلادی، سیارههای دورتر مورد بررسی قرار گرفتند و قرن بعد فرضیه وجود "سیاره X" مطرح شد و پرسیوال لوول ستاره شناس آمریکایی این سیاره را دلیل اصلی اختلالهای به عمل آمده در مدار نپتون اعلام کرد، با کشف پلوتو در 1930 میلادی این فرضیه بار دیگر قوت گرفت و همواره ستاره شناسان به دنبال سیاره دهم در منظومه شمسی بودند که در نهایت با تحقیقات به عمل آمده وجود "سیاره X" تکذیب شد.
انتهای پیام/