دکتر محمد درچین متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با بیان اینکه امروزه سرطان یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان محسوب میشود که مواجهه با آن بر ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی فرد تاثیر گذاشته و بحران ایجاد مینماید به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به نظر میرسد که توجه به این بیماران به ویژه توجه به بعد روانی این بیماران و اثرات مخربی که بر آنان دارد میتواند در آینده کمک بزرگی به بیماران و خانوادههایشان نماید.
وی با اشاره به اینکه نتایج یافتههای مطالعهای نشان داد که بسیاری از معیارهای کیفیت زندگی با سلامت روحی و آرامش روانی وابستگی معنی داری را داشته است، ادامه داد: میدان عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی با سه عامل اضطراب و مشکلات جسمی، مشکلات جسمی و مشکلات عاطفی و روانی همبستگی معناداری را نشان میدهد.
این متخصص رادیوتراپی اظهار کرد:
اضطراب و مشکلات جسمی مانند اشکال در راه رفتن، وجود ورم در بدن، سرگیجه، اشکال در حافظه و تمرکز، اشکال در خواب و سوزش و گزگز دست و پا در زنان و... بوده و مشکلات جسمی شامل حالت تهوع در مردان، احساس اشکال در ظاهر، سوء هاضمه و احساس خستگی در هر دو جنس و نیز مشکلات عاطفی روانی شامل عصبانیت، غمگینی، نگرانی، احساس عدم علاقه به فعالیتهای معمول زندگی میباشند.
وی در پایان با بیان اینکه سلامت روانی در نهایت در عملکرد و کیفیت زندگی تنها با علائم شبه جسمی ناشی از سلامت روان همبستگی معنی دار نشان داد خاطرنشان کرد: علائم شبه جسمی در زنان بیشتر از مردان و درد جسمی در مردان بیشتر نشان داده شد که این یافتهها نشان داد که حیطههای کیفیت زندگی بیماران سرطانی با حیطههای سلامت روان رابطه داشته و سرطان بر جنبههای مختلف زندگی بیماران اثر میگذارد.
انتهای پیام/