به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
دكتر سيد افشين صفوي گفت : ارزش تناوبي سويا و نقش آن در افزايش توليد ساير محصولات زراعي، تقويت خاك هاي زراعي از طريق تثبيت بيولوژيكي ازت، استفاده از شاخ و برگ سويا به عنوان خوراك دام و نياز به آب كمتر در مقايسه با ذرت از مزاياي زراعت سويا مي باشد.صفوي با اشاره به محدوديت هاي كشت سويا افزود: سرماي زودرس پاييزه در برخي از سالها (14و15 شهريور سال 92)، وجود محصولات ر قیب در مناطق مستعد در کشت های بهاره ، كشت محصولات پردرآمدی مثل ذرت و چغندر قند در استان کرمانشاه، کمبود بذر ارقام مناسب با توجه به حساسيت بالا به طول روز در گياه سويا، بارندگي در زمان برداشت دربرخی از سالها موجب فساد دانه و بالا رفتن درصد افت دانه ( رطوبت و مواد خارجی ) شده، عدم صرفه اقتصادی کشت این محصول و عدم تناسب منطقی هزینه های تمام شده با قیمت خرید تضمینی محصول پرهزینه و دشوار بودن مدیریت کنترل آفات و عدم تأثیر مناسب برخی از سموم شیمیایی در کنترل آفات و گران بودن آنها از جمله محدوديت هاي كشت سويا مي باشد. /س