مهناز استکی روانشناس بالینی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: خجالتی بودن کودک حاصل عوامل مختلفی است و براساس سن متفاوت است مثلا یکی از مراحل رشد کودکان اضطراب جدایی است و نباید آن را با خجالتی بودن کودک اشتباه گرفت بلکه باید به کودک فرصت داد تا این مرحله رشد خود را موقعیت پشت سر گذارد تا به سمت خجالتی شدن پیش نرود.
استکی تصریح کرد: نرونهای آئینهای را برای اولین بار در میمونهای ماکاک پیدا کردند و این نرونها از کودکی در افراد کار می کند و تقلید از حرکت دیگران از همان نوزادی وجود دارد مثلا نوزاد با در آوردن زبان از حرکت بزرگترها تقلید می کند و اگر کودکی پدر و مادر خجالتی داشته باشد کودک به تقلید از بزرگتر خود خجالتی می شود.
وی با بیان اینکه خجالتی بودن کودک آسیبهای فراوانی دارد و ممکن است کودک برای فرار از این مسئله به منزوی شدن کشیده شود افزود: برای اینکه خجالتی بودن کمک را حل کنیم باید از توانمندیهای کودک در حضور دیگران تمجید کنیم و کودک را کم کم به سمت اجتماعی و مشارکتهای اجتماعی سوق دهیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: نباید به کودک برچسب خجالتی بودن زد زیرا این برچسب زدن باعث می شود که خجالتی بودن در او نهادینه شود و از او یک فرد خجالتی و ناشاد ایجاد کند.
انتهای پیام/