گیتی بهدادی پور، کارشناس تغذیه، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تحقیقات نشان داده است، افرادی که آجیل بیشتری مصرف میکنند، قلب سالمتری دارند. آجیل از جمله بهترین منابع گیاهی پروتیئن است. همچنین منبع فیبر، آهن و منیزیم و آنتی اکسیدانهایی همچون ویتامین آ و روی است.
وی افزود: آجیل،غنی از چربیهای مفید از جمله امگا3 است که کلسترول مضر خون را پایین میآورد. بیشتر چربیهای موجود در آجیل از نوع غیراشباع مفید بوده و درصد چربیهای اشباع در آن بسیار کم است.
بهدادی پور تصریح کرد: سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 2003 اعلام کرد که مصرف 45 گرم آجیل در روز به حرکت رژیم کم چربی- کم کلسترول، میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی-عروقی را بکاهد.
همچنین اعلام کرد که از میان انواع آجیل، بادام، فندوق، پسته و گردو در هر 50 گرم حاوی 45 گرم چربی اشباع(چربی مضر) هستند و آجیل، مفید برای کاهش خطر بیماریهای قلبی تلقی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: از میان انواع آجیل، گردو منبع بسیار غنی امگا3 است که در بهبود عملکرد قلب و عروق و تنظیم چربی خون و موثر است.
در افرادی که نمیتوانند ماهی مصرف کنند، خوردن گردو میتواند جایگزین مناسبی برای آنان به منظور تامین امگا3 باشد.
بهدادیپور اذغان داشت: از طرفی نباید فراموش کرد که آجیل بسیار پرکالری است.زیرا یک ماده غذایی چرب محسوب میشود و مصرف زیاد آن میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.
البته میتوان گفت که آجیل خاصیت سیرکنندگی زیادی دارد و میتواند جلوی پرخوری غذاهای دیگر را بگیرد.
انتهای پیام/