به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، یکی از دسرهای سنتی ایرانی و ویژه سفره هفت سین نوروزی است. سمنو را از جوانه گندم و آرد درست میکنند.
سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.
سمنو مغذى و انرژى زا است و بویژه براى ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است و داروى طول عمر و آرامش اعصاب است.
سمنو شیرافزا است از این رو هم براى مادران شیرده و هم به علت مقوى بودن براى زنان باردار بسیار مفید است.
به گفتهي پزشكان از دیگر موارد مفید درمانى آن مىتوان به اثرات شفابخش آن در درمان سو ءهاضمه، نازایى، سنگ کیسه صفرا و اختلال صفرا، پادرد، کندى ضربان قلب، ریزش مو، لاغرى، واریس، قندخون و دیابت، رشد قد، بى خوابى عصبى، تصلب شرائین و کلسترول، ضعف حافظه، بیماران دوره نقاهت،MS، بهت زدگى، پرکارى تیروئید، اسکیزوفرنیا، سایکوز، ترمیم زخم ها، فلج مغزى، مقاومت در برابر عفونت، بهبودى زخم هاى قرنیه، بیمارى رینود، اکرودینى، کولى باسیلوز، برى برى، شارکو، هوابلعى، مخملک، کوریزاى مزمن، پیسوریازیس، تب برفکى، کم خونى هیپوکروم، آرتروز، ، آرتروز پا و شبیکه، پارکینسون، هپاتیت، یرقان، یرقان نوزادى، کمک به ترمیم شکستگى استخوان به عنوان غذا و کمک درمانى مفید و مؤثر است.
در داخل این غذاى بهشت که تزئین بخش سفره هفتسین است، بادام هاى شیرین (سنگى) مىریزند که نماد و مایه برکت است. این بادام ها را پس از پختن از سمنو خارج مىکنند و تعدادى از آنها را به عنوان برکت کیف پول در داخل کیف پول قرار مىدهند تا باعث فراوانى پول و ثروت گردد.
بادام، حاوى ویتامین E و B1 و مقدار فراوانى از فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، گوگرد، سدیم، آهن، قند، مواد ازته و چربى است که به هنگام طبخ سمنو، جذب آن شده و باعث مقوى شدن بیشتر این غذا مىگردد. مصرف سمنو باعث تقویت عمومى بدن بویژه استخوان ها مىگردد و غذاى بسیار مفیدى براى زنان بویژه زنان باردار محسوب مىشود.