به گزارش
گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران، هنرهای رزمی به مجموعه مهارتهایی جهت افزایش توانایی های بشر برای دفاع از خود گفته میشود که دارای دو نوع هنرهای رزمی سخت و هنرهای رزمی نرم می باشد نمیتوان تاریخ دقیقی برای پیدایش هنرهای رزمی ذکر کرد اما میتوان تصور کرده که اگر هنرهای رزمی را مجموعه مهارتهایی جهت افزایش تواناییهای بشر برای دفاع از خود در نظر بگیریم قدمت آن، یا قدمت تاریخ برابری میکند؟ با این حال پیدایش این هنرها به آن شکلی که ما امروزه میشناسیم را به چند هزار سال قبل و معبد شائولین واقع در چین منتسب میکنند.
هنرهای رزمی ارتباط عمیقی با تفکرات، مذهب و فرهنگ شرق داشتند و در کنار افزایش مهارتهای جسمی به رشد روحی و معنوی هنرجویان نیز میپردازد.
البته امروزه ما بیشتر با ورزشهای رزمی روبرو هستیم که در حقیقت شکل ساده شدهای از هنرهای رزمی هستند ودر اکثر آنها خصوصا در رشتههای رقابتی آنچنان اثری از آن بخش معنوی به چشم نمیخورد.
هم هنرهای رزمی وورزشهای رزمی به علت فواید بیشمار خصوصا تاثیر بر سلامت جسمانی، افزایش اعتماد به نفس وخود باوری و ... از محبوبیت زیادی در دنیا برخوردارند.
هنرهای رزمی را معمولا به دو دسته هنرهای رزمی سخت یا بیرونی و هنرهای رزمی نرم یا درونی تقسیم میکنند.
هنرهای سخت یا بیرونی که از جمله این رشتهها میتوان به بخش ساندا در ووشو، مویتای، کیکبوکینگ،نینجوتسو، کاراتهو دفاع شخص از جمله سبکهایی مثل کیوکوشین،تکواندو و ... اشاره کرد.
عترعلی رزمی نرم یا درونی که در این دسته از هنرهای رزمی بیشتر به پرورش در اختیار گرفتن نیروهای رزمی که به نیروی چی معروف است گفته میشود از نقطهایی به نام تان تین سرچشمه گرفته و در تمام بدن پخش میشود تاکید میشود.
برخی ازهنرهای رزمی چینی همچون تای چی چوان، وباگوآژانگو نیز هنرهای رزمی ایرانی به نام ورزش رزمی نیرو از این دسته هستند.
البته باید توجه داشت که در اکثر هنرهای رزمی هم به جنبه بیرونی هم به جنبه درونی توجه میشود اما تاکید سبکهای مختلف بر یکی از این دو باعث بوجودآمدن این تقسیم بندی شده است.
مفاهیم ذن در هنرهای رزمی:
همانطور که بیشتر اشاره شد هنرهای رزمی کجایش با مفاهیم و اعتقادات شرقی از جمله ذن نسبت دارند چه هنرهای رزمی نرم و چه هنرهای رزمی سخت، تاکنون صدها کتاب در مورد ذن نوشته شده است ولی تعداد کمتری از آنها به اهمیت ذن در هنرهای رزمی پرداختهاند.
این درحالی است که هنرهای رزمی در ظریفترین شکل خود پیش از رقابت جسمی بین دو حریف، یعنی وسیلهایی برای تحمیل قدرت اراده فرد بر حریف با وارد آوردن ضربه فیزیکی بر او میباشد.
در واقع ذن برای استاد واقعی هنرهای رزمی راهی برای دستیابی به آرامش روحی و روانی و استراحت فکری و عمیق ترین نوع اعتماد به نفس میتواند میباشد.
عمیقترین و اساسیترین هدف هنرهای رزمی این است که به مشابه ابزاری برای تعالی روحی و رشد عقلانی شخص به کار رود نقش ذن در هنرهای رزمی تعریف ساده آن را غیر ممکن میسازد زیرا ذن فاقد هر گونه نظریه جامد است، از این رو ذن دانشی است درونی و از درون شخص سرچشمه میگیرد و برای آن هیچ توضیح خاصی به راحتی نمیتوان در نظر گرفت.
ذن در هنرهای رزمی بر قدرت فکر و ارتقا سطح هوش فرد تاکید ندارد بلکه تاکید آن بر عمل شهودی است و هدف نهایی ذن آزاد سازی فرد از خشم پندارهای باطل و هیجان های عاطفی است.
انتهای پیام/