به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، هولی یکی از بزرگترین جشنهای هند است که علاقمندان زیادی داشته و با توجه به رنگ سحرآمیز آن هیچ جشن دیگری نمیتواند با آن رقابت و برابری نماید و در این ایام تمام فعالیتها در این منطقه با روح هولی آمیخته میشود.
در معابد هر روز ز پودر رنگی که به آن گولال میگویند برای استحمام مذهبی خدایان استفاده می کنند.
جشن بزرگ و پرآب و رنگ هولی هر سال در ماه فوریه و مارس در تمام بخشهای کشور هند برگزار میشود.
این جشن در فصلی که هوا سرد است و نه گرم و درختان با انواع گلهای دلفریب میشکفند، اتفاق میافتد.
آیین جشن دو روز است در روز اول آتشی بزرگ در غروب و یا شب هنگام روشن میشود قبل از آن آتش بزرگ دیگری بر روی مکانی که از قبل آماده شده روشن میشود و تمثالی از هولیکا که از خیزران و پوریا ساخته شده در حرکت دسته جمعی و منظم به همراه خوانندگان و نوازندگان محلی به وسیله برهمنها با تشریفات به محل وارد میشوند.
تمثال در وسط تل آتش گذارده میشود و دستیار برهمن هفت بار آن را طواف میکند و قبل از اینکه آن را آتش بزنند اشعاری را میخوانند که ستایش هولی را ذکر میکند.
در روز دوم از صبح زود تا ظهر، مردم با هوکاست و عقیده مذهبی بر سر و روی دوستان و خویشان گرد رنگ میریزند یا با آب فشان آب رنگی میپاشند.
پسرها و کاستهای پایینتر به خیابانها میریزند در حالیکه کلمات زشت رکیکی به زبان میآورند با سرنگ، آب رنگی بر سر و روی هم میپاشند اما مسنترها گرد قرمز را به آرامی روی صورت هم میریزند. مردم از رنگین شدن لباسهایشان ناراحت نمی شوند.
در غروب همان روز مردم شیرینی تعارف میکنند و دوستان سه بار همدیگر را در آغوش میگیرند و برای هم آرزوی خوشبختی میکنند کودکان و نوجوانان هم برای ادای احترام برپاهای بزرگترهایشان دست میکشند.
انتهایپیام/