مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت داروهایی نظیر آسپیرین، استنامیفون، داروهای غیراستروئیدی و ضد التهابی، می‌تواند خطر کاهش شنوایی و حتی ناشنوایی را افزایش دهد.

محمدصادق بهاری داروشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از مشکلات مهم بهداشتی و درمانی که در سال‌های اخیر نمود بیشتری یافته است، مصرف بیش از اندازه یا غیرمنطقی داروهای مختلف بدون در نظر گرفتن اثرات و عوارض آن‌ها است.
 
وی با اشاره به مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها در جوامع مختلف و از جمله در کشورمان تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر تاثیر بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها کاهش یافته و تعداد زیادی از میکروب‌ها در برابر داروهای موجود مقاوم شده‌اند.  
 
بهاری افزود: مقاومت بیش از اندازه میکروب‌ها در برابر داروهایی نظیر آنتی بیوتیک‌های مهم و پرکاربرد، موجب افزایش دوره بیماری‌ها، افزایش مدت بستری بیماران در بیمارستان‌ها، افزایش هزینه‌های جانی و مالی و برخ دیگر از عوارض شده است.
 
وی گفت: علاوه بر آنتی بیوتیک‌ها، داروهای دیگری نظیر آسپرین و استامیفون نیز به میزان زیادی در بین مردم مصرف می‌شوند که این موضوع نیز بسیار خطر آفرین و مشکل ساز بوده است.
 
بهاری تاکید کرد: مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت داروهایی نظیر آسپرین، استامیفون، داروهای غیراستروئیدی و ضد التهابی، می‌تواند خطر کاهش شنوایی و حتی ناشنوایی را افزایش دهد.
 
وی با بیان این که متاسفانه در بسیاری از مواد داروهای بدون توجه به عوارض آن‌ها به صورت بی‌رویه استفاده می‌شوند، یادآور شد: یکی از دلایل اصلی این موضوع، عدم آگاهی و اطلاع کافی مردم از عوارض و اثرات منفی داروهای مختلف به ویژه آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها است.
 
بهاری خاطر نشان کرد: تجویز غیرمنطقی داروها از سوی برخی از پزشکان، توزیع آزادانه اغلب داروها به ویژه از سوی داروخانه‌ها و دسترسی آسان مردم به داروهای مختلف، از دلایل دیگر مصرف بی‌رویه و غیرمنطقی داروهایی نظیر آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار