اين آژانس با استناد به نتايج مطالعاتي که احتمالا به ادعاها درباره تاثير منفي سياستهاي آب و هوايي اتحاديه اروپا بر صنايع توليدي اروپايي دامن خواهد زد، اعلام کرد: اروپا طي دو دهه آينده به علت بالا بودن قيمتهاي انرژي آن در مقايسه با آمريکا حدود يک سوم سهم صادرات انرژياش را در بازار جهاني از دست خواهد داد.
"فاتح بيرول"، اقتصاددان ارشد آژانس بينالمللي انرژي در يک پيام الکترونيکي گفت: سياستهاي زيست محيطي به تنهايي منجر به افزايش هزينههاي انرژي نشده است، بلکه تفاوت قيمت بين اتحاديه اروپا و آمريکا طولانيتر از آنچه برخي انتظار دارند، طول خواهد کشيد.
وي به فايننشال تايمز گفت: اين يک مشکل ساختاري جديد است و اروپا مسئله رقابتپذيري را جدي نميگيرد و اين امر نگرانيهايي را براي تقريبا 30 ميليون نفر کارگر صنايع سنگين از قبيل آهن، فولاد و پتروشيمي در سراسر اين قاره مطرح ميسازد.
قيمتهاي وارداتي گاز اروپا هم اکنون سه برابر قيمتهاي آمريکا است و اين نسبت در مورد قيمتهاي صنعت برق دو برابر است و اين اختلاف قيمت به گفته دکتر "بيرول" حداقل 20 سال طول خواهد کشيد.
وي گفت: به جاي آنکه همچنان به سياست مرتبط با انرژي به عنوان نزاعي بين رقابتجويي و اقدام براي کنترل تغييرات آب و هوايي بنگريم، اروپا بايد راهي براي پرداختن به هر دو مشکل پيدا کند.
براي اين منظور، از جمله ميتوان نقش وسيعتري براي انرژي هستهاي و توليد "گاز شيل" در نظر گرفت، تشويق به صرفهجويي بيشتر در انرژي کرد و در قيمت وارداتي گاز طبيعي بازنگري کرد.
دو سوم قراردادهاي وارداتي موجود طي 10 سال آينده منقضي ميشود.
وي تاکيد کرد: اروپا ضمن زنده نگاه داشتن دستور کار مربوط به تغييرات آب و هوايي، بايد توجه بيشتري به دستور کار رقابتپذيري داشته باشد.
انتهاي پيام/