شهر سامان در حاشیهٔ دامنهٔ شرقی کوه شیراز و در فاصله بسیار نزدیکی از رود زاینده رود قرار دارد.
سامان در فاصله ۲۲ کیلومتری شمال شرقی شهرکرد و متصل به راه غربی شهرکرد به اصفهان قرار گرفته است. وضیعت طبیعی آن تقریباً کوهستانی و دارای تپه و ماهورهای متعدد و سرسبز است.
در طرح جامع استان چهارمحال و بختیاری ۶ مسیر پیشنهادی گردشگری تعریف شدهاست که مسیر شماره ۲ آن از سامان میگذرد. این مسیر عبارت است از: شهرکرد ـ چالشتر (قلعه چالشتر) ـ سامان (پل زمانخان ـ حاشیه زاینده رود) ـ هوره (پل هوره) ـ مارکده ـ دریاچه سد زاینده رود ـ بن (آبگیر بن) ـ امامزاده سید محمد (ع) ـ شهرکرد
مردم این شهر غالباً قشقایی هستند. زبان اصلی مردم شهر سامان و نیز روستاهای اطرافش ترکی قشقایی و فارسی است و در محیط اداری، مدرسه و سطح شهر به زبان فارسی سخن می گویند. با آن که سامان شهر کوچکی است اما زادگاه چندین شاعر به نام است. از جمله این شاعران میتوان به دهقان سامانی، عمان سامانی، افلاکی، نيسان، قطره، دريا، ذره، محيط و ... اشاره کرد.
پل زمانخان که در فاصله 29 كيلومتري شمال شهركرد و 5 كيلومتري شهر سامان واقع شده است و قدمت آن به دوره صفويه ميرسد با دارا بودن امکانات تفریحی و اسکان مقصد بسیار خوبی برای مسافران نوروزی است.
مردم میهمان پذیر شهرستان سامان مشتاقانه منتظر حضور شما مردم ایران زمین هستند.
شهرستان سامان، از شهرستان های 9 گانه استان چهارمحال و بختیاری، با بیش از ۳۴۴۸۶ نفر جمعیت می باشد که مرکز آن ( شهر سامان ) در فاصله 22 کیلومتری شهرکرد ( مرکز این استان ) قرار دارد.
این شهرستان، به دلیل قرار گرفتن در حاشیهٔ رودخانه زاینده رود، از موقعیت های مناسب کشاورزی، باغداری و گردشگری برخوردار است. /س