در روز سیزدهم فروردین (روز طبیعت) مناطق حفاظت شده و زیبای این استان، پذیرای مسافران نوروزی و گردشگران می باشد.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند با اشاره به این مطلب افزود: یکی از زیباترین این مناطق، تالاب کجی نمکزار واقع در شهرستان نهبندان(روستای چاه دراز) می باشد.
آرامنش گفت: این تالاب یک پدیده منحصر بفرد در شرق کشور است و با توجه به آبگیری خوب تالاب در سال گذشته می تواند مکان خوبی برای طبیعت گردان باشد.

وی با بیان اینکه 14 گونه پرنده آبزی و کنار آبزی از قبیل مرغابی سرسبز و فلامینگو به این تالاب مهاجرت کرده اند، افزود: از پرندگان بومی منطقه می توان به زاغ بور، هوبره و عقاب طلایی، از خزندگان می توان به مار قیطانی، مار شتری، مار پلنگی و تیر مار و بزمجه بیابانی اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی همچنین گفت: حاشیه تالاب نیز زیستگاه 14 گونه پستاندار از قبیل، خرگوش، روباه، کفتار، گرگ، پایکا، پامسواکی، زرده بر و تشی است.

به گفته آرامنش، آب تالاب به واسطه املاح معدنی موجود در آن دارای خواص درمانی برای بیماری هایی نظیر آرتروز، رماتیسم و بیماریهای مفاصل است.

وی با اشاره به اینکه پناهگاه حیات وحش شاسکوه واقع در شهرستان قاینات به عنوان یکی دیگر از مناطق مورد علاقه طبیعت گردان است ، گفت: بخش تپه ای منطقه زیستگاه قوچ و میش است و در قسمت دشتی می توان گونه های با ارزشی چون هوبره و زاغ کویری را مشاهده کرد و البته وجود جنگلهای تنک بنه و بادام وحشی نیز چشم نوازی می کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه صخره های صعب العبور زیستگاه کل و بز می باشد، افزود: این زیستگاه قابلیت رهاسازی پلنگ را نیز داراست که در گذشته نه چندان دور در این صخره ها می زیسته است و در حال حاضر در پاسگاه محیط بانی شیخ علی منطقه تکثیر آهو صورت می گیرد.

آرامنش در ادامه از منطقه حفاظت شده مظفری در شهرستان فردوس یاد کرد و گفت:
بنه، کسور، اسکنبیل، گز، تاغ، قیچ، بادام کوهی، زرشک وحشی، درمنه، آنغوزه، زیره سیاه، گیاهان علفی، گل بوماداران، آویشن ، لاله قرمز، خارشتر، افدرا و برخی از گیاهان خانواده کاسنی پوشش گیاهی این منطقه را شامل می شود.

وی افزود: قوچ و میش، کل و بز، گرگ، آهو، گربه شنی، کاراکال، روباه، شغال، تشی، شاهین، کبک، تیهو، انواع باقرقره ، کبوتر­چاهی ، زاغ بور، غراب ، کمرکولی ، انواع چک چک ، هوبره، شاهین، عقاب طلایی، دلیجه ، قرقی، انواع گنجشک، بزمچه، انواع مارها و لاک پشت از گونه های جانوری که در این منطقه زیست می کنند و گردشگران می توانند گور ایرانی را در این منطقه به وفور مشاهده کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه از نظر توپوگرافی بیش از نیمی از منطقه را عرصه های کویری، بیابانی و تپه ماهور 
آرامنش در ادامه از گردشگران خواست با توجه به اینکه فصل شکار تا 15 اسفند پارسال بود، تنها با به همراه داشتن دوربین عکاسی یا فیلمبرداری تنها مبادرت به شکار لحظات خوش و شیرین کنند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.