به گزارش
حوزه دفاعی ـ امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتگویی در تبیین ابعاد نامگذاری سال 93 از سوی مقام معظم رهبری گفت: امیدواریم امسال که سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است، ملت ما بتواند گامهای بلندی را در پیشرفت و تعالی خود در همه ابعاد بردارد و قدمهای بلند گذشته را تکمیل کند و ملت ما شاهد بهرهمندی هرچه بیشتر از امنیت و آرامش باشند.
** امروز در شرایط عالی قرار داریموی درخصوص روند توسعه توانمندیهای نظامی هوشمند و اقدامات وزارت دفاع تصریح کرد: کشور ما با یک حرکت جهادی که از دوران دفاع مقدس در مجموعه صنایع کشور بهخصوص صنایع دفاعی شکل گرفت، روندی را پشت سر گذاشته است که امروز در شرایط عالی قرار داریم، به این معنا که هم ساختارها و تجهیزات و آمایش مناسبی را در حوزه تولید اقلام دفاعی مورد نیاز داریم و هم از توان علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و دانشی درخور توجهی در مجموعه حوزه دفاع کشور بهرهمند هستیم.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: حرکتی که آغاز شد همواره ما را بهسمت بالا بردن توان دفاعی ــ تسهیلاتی پیش برد تا بتوانیم دسترسیمان را به دشمن بیشتر کنیم و مناطق تهدیدزای خودمان را هدف قرار دهیم، روی برد سیستمهای سلاحی متمرکز شویم و روی دقت اصابت آنها کار کنیم.
سردار دهقان با بیان "نگهداری و پشتیبانی و قابلیت تحرک تسهیلات دفاعی را باید مورد توجه قرار دهیم" افزود: علاوه بر نگهداری و پشتیبانی باید به ماندگاری آنها بپردازیم، به این معنا که هرچه بیشتر بتوانیم زمانهای موردنیاز برای انجام دورههای تعمیراتی مختلف را طولانیتر کنیم تا واحدهای عملیاتی ما با اطمینان خاطر بیشتر آمادگی لازم را برای پاسخگویی به تهدیدات احتمالی داشته باشند.
وی در ادامه تأکید کرد: اگر سیستمهای تسلیحاتی ما هوشمند نباشد نمیتوانیم دقت لازم در هدفگیریهایمان و انهدام اهدافمان داشته باشیم.
وزیر دفاع در خصوص تعریف توانمندیهای نظامی هوشمند گفت: توانمندی نظامی هوشمند به این معناست که ما هرچه بیشتر بتوانیم سیستمهای تسلیحاتی خود را متکی به سیستمهای هدایت و کنترل درونی کنیم که در عین حال این سیستمها امن باشد تا بتوانیم تهاجمهای جنگ الکترونیک و سایر ابزاری را که دشمن به کار میگیرد خنثی کنیم یا مسیرشان را منحرف کنیم؛ هوشمند به این معنا که سیستم تسلیحات بتواند موقعیت خود و دشمن را بهگونهای تنظیم کند که احتمال اصابت را به درصد بسیار بالا برساند.
وی در پاسخ به این پرسش "جایگاه ما در منطقه از لحاظ دفاعی چگونه است" تأکید کرد: نسبت به کشورهای منطقه از توانمندیهای بالایی برخوردار هستیم. همچنین در سطح جهانی کنار کشورهای بزرگی که صاحبان صنایع نظامی هستند، از قابلیت علمی و تکنولوژیک برخورداریم، یا نزدیک به آنها هستیم.
** از نظر دفاعی و اقتدار دفاعی به بازدارندگی رسیدهایمسردار دهقان همچنین گفت: امروز ملت ما از نقطه نظر دفاعی و اقتدار دفاعی خود به بازدارندگی رسیده، به این معنا که دشمنان ما جرأت حمله به ما یا اقدام علیه ما را ندارند و میدانند پاسخی که دریافت خواهند کرد پاسخ پشیمان کنندهای خواهد بود.
وزیر دفاع افزود: در حوزه توانمندی نظامی هوشمند موقعیت ما در مقابل رژیم صهیونیستی بهگونهای است که آنها قادر نیستند روی سیستم نظامی ما عملیاتی انجام دهند.
** به هر تهدیدی در هر سطحی پاسخ میدهیمسردار دهقان اضافه کرد: ما تهدیدی علیه هیچ کشوری نیستیم اما هر تهدیدی را در هر سطحی که باشد میتوانیم بهحول و قوه الهی با تکیه به ایمان مردم و مجموعه امکانات دفاعی که داریم پاسخگو باشیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکلی که ما با کشورهای منطقه بهخصوص کشورهای حاشیه جنوبی مواجه هستیم این است که آمریکاییها بهدلیل منافعی که در منطقه دارند، همواره تلاش میکنند ایران را بهعنوان تهدیدی برای کشورهای همسایه القا کنند و بهنوعی ایرانهراسی را در ذهنیت دولتمردان کشورهای همسایه حاشیه خلیج فارس گرم نگه دارند. اما آنها خود میدانند که بهلحاظ تاریخی هیچگاه کشور ما حملهای را به کشورهای خلیج فارس نداشته اما هر تجاوزی که به این کشور شده، ملت با حضور خود آنها را خنثی کرده و آخرین آن هم جنگ تحمیلی هشت ساله بوده که ملت ما توانست دشمنان را ناکام بگذارد تا نتوانند به اهداف شوم خود دست پیدا کنند و همان تجربه گذشته هم یک عامل بازدارندهای شد برای آتیه پیشِروی کشور ما.
وزیر دفاع افزود: آنها برای تأمین منافع خود در منطقه حضور خود را با یک تهدید ذهنی القایی به کشورهای منطقه توجیه میکنند و بار حضور خود را روی دوش آنها سوار میکنند اما ما همواره این پیام را دادهایم و ملتهای همسایه ما هم بر این باور هستند که ایران برای آنها تهدیدی نیست. ایران عامل صلح و ثبات و پیوستگی و آرامش است و این در همه سیاستها و راهبردهای ما جایگاه ویژه و خاصی دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که عامل اصلی گسترش پایگاههای نظامی آمریکا در حاشیه خلیج فارس چیست، خاطرنشان کرد: حیات اقتصادی همه کشورهای صنعتی به انرژی و سوختهای فسیلی متکی است، میدانید که حجم عظیمی از منابع سوختهای فسیلی در این منطقه است و روزانه میلیونها بشکه نفت از این منطقه بهسمت کشورهای بزرگ منتقل میشود. غربیها برای اینکه این مسیر همواره باز باشد و این انتقال صورت بگیرد، حضور خود را هرروز در منطقه پررنگتر میکنند، به این بهانه که ما تهدیدی هستیم برای کشورها اما برای منافع خود که منافع بلندمدتی هم بوده است آنها با این منطق همواره این حضور را تثبیت کردهاند و حضور دارند و تأمین امنیت انتقال انرژی از منطقه، عامل حضور آنهاست.
** آمریکاییها در برنامه کلان خود در سوریه، عراق و عربستان گرفتار شدهاندسردار دهقان درخصوص سفر یکروزه اوباما به عربستان نیز گفت: آمریکاییها میخواهند پشتیبانی خود را از عوامل خود در منطقه اعلام کنند. امروز آمریکاییها در برنامه کلان خود در سوریه، عراق و عربستان گرفتار شدهاند. کشورهای منطقه مثل عربستان خود را درگیر این مسئله و بحران کردهاند و با توجه به اینکه شرایط داخلی سوریه بهنفع دولت قانونی آنجا رقم میخورد و عوامل کشورهایی که پشتیبانی کننده آنها هستند، در موضع ضعف قرار دارند، مسیر پشتیبانی آنها شاید با بعضی از تردیدها مواجه شده است، بنابراین حضور اوباما به این معناست که به آنها اطمینان بدهد که از آنها پشتیبانی خواهد کرد و از آنها بخواهد که پشتیبانی خودرا از تروریستهای سوریه ادامه دهند.
** آمریکا برنامه بلندمدتی برای نوع حاکمیت در عربستان دارد"البته آنها (آمریکاییها) برنامه بلندمدتتری هم در منطقه دارند، بهویژه در نوع حاکمیت عربستان؛ میشود اینطور فکر کرد که بحث مذاکرات هستهای که بین ما و 1+5 هست، آن هم میتواند جزو موضوعاتی باشد که بین مسئولان عربستانی و اوباما مطرح میشود تا گزارشی به آنها داده شود که این روند چگونه است و به آنها اطمینان بدهند که هوای آنها را هم دارد.
وزیر دفاع درخصوص اختلافات بین آمریکا و عربستان خاطرنشان کرد: آمریکاییها بعد از شعاری که بوش پسر داد ــ دال بر خاورمیانه بزرگ یا جدید ــ دنبال آن بودند که بین امنیت و دموکراسی آشتی برقرار کنند. آن زمان تلاش کردند رژیمهای پوسیده شاهنشاهی را بهیکنوعی با نظامهای ظاهراً دموکراتیک جایگزین کنند. نظامهای سیاسی باید انعکاس دهنده اراده و خواستهای ملتشان باشند و آمریکاییها هم برای تداوم تأمین منافع خود دنبال این هستند که اجازه ندهند یک فضای تشنجزا یا پرتنش بین دولتها و ملتهایی که در آن کشورها منافعی دارند، به وجود بیاید. لذا تلاش میکنند در فضای سیاسی آنجا اقداماتی انجام دهند که تداوم ثبات و امنیت از یک طرف و ظاهری از یک فضای دموکراتیک را از طرف دیگر ایجاد کنند.
وی درخصوص فنآوریهای نظامی وزارت دفاع در سال جدید گفت: از زمانی که این مسئولیت را بهعهده گرفتم، در چارچوب سیاستها و تدابیری که قبلاً از سوی مقام معظم رهبری در حوزه دفاع داشتیم، مروری داشتیم بر گذشته، و برنامه چهارسالهای را تهیه کردیم که در قالب این برنامهها بتوانیم وابستگی خود را به مواد اولیهای که باید از بیرون تهیه کنیم، بومی کنیم و از طرفی بتوانیم نیازهای تسلیحاتی نیروهای مسلح را در بالاترین سطوح کیفی ارتقا دهیم.
** در حوزه دفاع بیش از 15هزار فنآوری مورد نیاز داریمسردار دهقان در پایان اظهار داشت: در حوزه دفاع بیش از 15هزار فنآوری مورد نیاز داریم. حد زیادی را در اختیار داریم و آنچه را نیاز داریم دست پیدا کنیم، در برنامه داریم. بحث کیفیسازی محصولات را نیز داریم. پاسخگویی به تهدیدات احتمالی را که ممکن است در آینده رخ بدهد در برنامه داریم و امسال و در سه سال آینده تلاش خواهیم کرد به تمام اهداف تعیین شده برسیم.
انتهای پیام/