به گزارش
خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، با توجه به اهمیتی که بازیهای محلی در زندگی دارند یکی از اقدامات قابل توجهی که در خصوص این امر در سال 1392 صورت گرفت برگزاری مسابقه چوبخط در شهرکرد میباشد که با همکاری سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری صورت پذیرفت.
هدف از برگزاری این مسابقه ایجاد سرگرمی و نشاط بود و خانوادهها را با زندگی سالم عشایری آشنا میکرد. زندگیای که مبتنی بر رفتارهایی است که از مهربانیها، صداقت، تلاش و کوشش مردم عشایر سرچشمه میگیرد.
افراد به صورت خانوادگی در این مسابقه شرکت میکردند و 2 گروه قرمز و آبی را تشکیل میدادند.
شرکت کنندگان به مدت 2 روز در شرایط زندگی عشایری قرار میگرفتند و زندگی عشایری را به مسابقه میگذاشتند و در طول مسابقه برخی از کارهای مردم عشایر مانند کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و بازیهای محلی را انجام میدادند و در این رقابت حق استفاده از ماشین آلات وجود ندارد.
برخی از بازیهای محلی که در این مسابقات انجام گرفت را در این بخش شرح میدهیم:
یک محیط دایرهای را روی زمین میکشیدند و افراد 2 گروه در اطراف دایره قرار میگرفتند و از هر گروه یک نفر به مرکز دایره میآمد و در مقابل هم قرار میگرفتند. یک دست خود را روی سینه میگذاشتند و با دست دیگر پای مخالف خود را بالا میگرفتند و همانند خروس جنگی، لی لی کنان به سمت هم حمله میکردند و میجنگیدند و هرکس که موفق میشد طرف مقابل را زمین بیاندازد پیروز میدان می شد.
به همین ترتیب همه مردهای 2 گروه در مقابل هم قرار میگرفتند و با هم مبارزه میکردند، در نهایت گروهی که امتیاز بیشتری کسب میکرد برنده آن بخش میشد.
بازی محلی دیگری که انجام میگرفت از این قرار بود که زن گروه به سمت دیگر رودخانه که گل بانو ایستاده بود میرفت و مرد گروه در سمت دیگر رودخانه میایستاد و باید تنه درختی را از داخل رودخانه عبور بدهد و چوخط خود را به زن گروه برساند و زن چوخط را به مردی که پیش الاغ ایستاده است برساند و الاغ سوار نیز باید مسیری را از پیش تعیین کردهاند را طی نماید. گروه دوم هم همین اعمال را باید انجام بدهد و هر گروهی که موفق شود این کارها را در زمان کمتری به پایان برساند برنده این بخش میباشد.
بخش دیگری از مسابقه به آشپزی مربوط بود و شرکت کنندگان باید مواد غذایی خود را از دکهای که در محل برگزاری مسابقه قرار داشت تهیه میکردند و غذا میپختند.
تعداد چوبخطهای کسب شده نشانگر امتیاز گروهها بود و هر گروهی که چوبخط بیشتری داشت به عنوان برنده مسابقه اعلام میشد.
انتهایپیام/