یک نماینده مجلس گفت: ايجاد شهرك آبزيان كه بتواند از توليد به مصرف فعاليت داشته باشد بهترين را ه براي توسعه آبزي‌پروري است.

سيد راضي نوري عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه آبزي‌پروري در ايران هنوز به آن جايگاه موردنظر نرسيده، اظهار داشت: در سال‌هاي اخير قدم‌هايي براي توسعه آبزي‌پروري برداشته شد، ولي به آن هدفي كه در سياست‌هاي كلي جهاد كشاورزي براي تأمين مايحتاج سرانه ماهي براي مصرف داخلي در نظر بود هنوز فاصله داريم.

وي ادامه داد: طبق بحث‌هايي كه در كميسيون با مجمع شد، آبزي‌پروري بر اساس سياست‌هاي كلي تعيين شده در برنامه‌هاي پنج ساله توسعه چهارم و پنجم هنوز به نتيجه مطلوب نرسيده است.

وي افزود: در برنامه‌ريزي‌ها، استان‌هايي مدنظر هستند كه ظرفيت بيشتري براي توليد آبزيان دارند كه برنامه ديگر استان‌ها از نظر ميزان آبي كه مايحتج آبزيان سردابي و گرمابي يا خاوياري باشد در جاهاي مختلف فرق مي‌كند ولي روي هم رفته آنچه كه بايد در نظر داشته باشيم مقدار مصرف سرانه است كه فاصله زيادي با هدف تعيين شده وجود دارد.

نوری در خصوص مشكلات در حوزه آبزي‌پروري گفت: يكي از مشكلات ما صدور مجوز براي آبزي‌پروري است كه دولت مي‌تواند اين مشكل را حل كند، در حال حاضر مهم‌ترين مشكل ما مسئله كمبود آب است كه سازمان آب و برق اين اجازه را به مجموعه‌اي كه به دنبال مجوز براي قانوني كردن فعاليت خود هستند، نمي‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: مسئله ديگر تسهيلاتي است كه بايد در اختيار پرورش‌دهندگان قرار بگيرد كه به خاطر مشكلات و موانع اداري براي متقاضيان ايجاد مي‌شود بسياري از اين كار منصرف مي‌شوند.

وي در ادامه درباره راهكار توسعه آبزي‌پروري گفت: ايجاد شهرك آبزيان كه بتواند از توليد به مصرف فعاليت داشته باشد بهترين راه براي توسعه آبزي‌پروري است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: حتي در بخش توليد با پرورش ماهيان كوچكي كه به مصرف بازار برسد و با صنعتي كردن آن با ارزش افزوده بالا كمك بسياري مي‌كند تا گامي بلند در جهت توسعه آن برداريم.

وي در خصوص اينكه آبزي‌پروري چه اندازه مي‌تواند در اشتغال‌زايي موثر باشد گفت: تأسيس شهرك آبزيان اگر به صورت كلاسيك و ايده‌ال تعريف شود نيروي انساني بسياري را در اختيار خواهد گرفت.

نوری ادامه داد: اگر در بازاريابي چه در سطح داخلي و چه در سطح خارجي محصولات را به صورت صنعتي صادر كنيم به راحتي طبق آمار كارشناسان مي‌توان اشتغال‌زايي پايدار را بوجود آورد.

وي تصريح كرد: طبق نظر كارشناسان اگر به شيلات در استان خوزستان سرو سامان بدهيم درآمد حاصل از آن تا دو برابر نفت خواهد بود. با فرصت دادن به اين مجموعه علاوه بر اشتغال‌زايي باعث رونق اقتصادي در كل كشور خواهد شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در زمينه صادرات در اين حوزه نیز گفت: در حال حاضر ما بازار داخلي خودمان را تأمين نكرديم؛ در زمينه ماهي خاويار شايد حرفي براي گفتن داشته باشيم و ماهي خاوياري كه اكنون پرورش مي‌دهيم بايد در برنامه كلي جهاد كشاورزي بخصوص شيلات باشد.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار