اخوان در گفتگوباخبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری؛ گفت: با توجه به مشاهده بیماری زنگ سیر و مگس سیر و پیاز در برخی از مناطق استان، رعایت نکاتی جهت مبارزه با عوامل خسارتزای سیر و پیاز از سوی کشاورزان ضروری است.
وی زنگ سیر را یکی از بیماری های مهم بیان کرد وافزود : علائم اولیه آن به صورت جوش ریز قهوه ای رنگ روی برگ سیر ظاهر شده و در صورت شدت بیماری، جوش ها به صورت نقاط برجسته زرد رنگ سطح برگ ها را فرا گرفته که در صورت عدم مبارزه به موقع بوته ها ضعیف شده، بنه ها کوچک مانده و عملکرد محصول به شدت کاهش می یابد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران مگس سیر و پیاز رایکی دیگر از آفات دانست که علائم ظاهری آن خمیدگی، پیچیدگی، آویزان شدن برگ ها و زرد شدن غلاف های برگ بوده که موجب کندی رشد بوته ها و غده ها گردیده و در نهایت میزان محصول کاهش خواهد یافت.
اخوان آفت تریپس را از دیگر آفات مهم پیاز و سیر بیان کردگفت: علائم خسارت اولیه آن به صورت لکه های نقره ای در سطح برگ ها بوده که در صورت تراکم آفت، لکه های نقره ای کل سطح برگ را فرا گرفته و در برخی موارد با بیماری سفیدک سطحی اشتباه گرفته می شوند. آفت فوق در نهایت منجر به خشکیدگی برگ و کاهش شدید محصول می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: رعایت نکات بهداشت زراعی از جمله وجین علف های هرز داخل و حاشیه مزارع جهت کاهش بیماری ها و آفات موثر بوده، همچنین تنک کردن و حذف بوته های ضعیف، احداث زهکش، رعایت تراکم کاشت، کاشت ردیفی و جهت تهویه مطلوب نقش بسزایی در کاهش خسارت عوامل فوق خواهد داشت.
وی در ادامه تغذیه مناسب گیاه با کودهای آلی و ریز مغذی ها با هماهنگی کارشناسان تغذیه به منظور افزایش مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری ها را ضروری دانست و به مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی جهت دریافت نسخه گیاهپزشکی و توصیه های فنی لازم جهت مبارزه اصولی تأکید کرد./س