به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ علیرضا دباغعبداللهی دیروز در جمع هنرمندان صنایع دستی در اردبیل اظهار داشت: ما سالهاست که با همکاری اداره کل گمرکات استان پیگیر موضوع صادرات صنایع دستی از گمرکات استان هستیم تا هم سهولت کار برای تولیدکنندگان فراهم آمده و هم اینکه صنایع دستی استان اردبیل با مرغوبیت و کیفیت بالا تولید شده و روانه بازار مصرف شود و درآمد حاصل از صادرات نیز در این استان هزینه شود.
وی با بیان اینکه به رغم پیگیریهای مختلف تاکنون فرصتی فراهم نیامده تا صادرات صنایع دستی متنوع استان از طریق گمرک اردبیل انجام شود، تصریح کرد: به همین دلیل ما آمار قطعی از صادرات محصولات صنایع دستی نداریم و این سهم هنوز مشخص نشده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطر نشان کرد: تنها به صورت محدود صادرات صنایع دستی از طریق گمرک بیلهسوار انجام شده اما به نسبت فعالیتهای گسترده در این حوزه نرخ صادرات صنایع دستی با میزان تولیدات هیچ همخوانی ندارد.
دباغعبداللهی با یادآوری اینکه میزان تولید صنایع دستی استان اردبیل روز به روز افزایش یافته و میتواند سهم بسزایی را در تولید ناخالص استان داشته باشد، افزود: 90 هزار نفر از هم استانیهای اردبیل در تولید صنایع دستی فعال هستند به طوریکه در بیش از 30 رشته و دایر شدن 50 هزار کارگاه صنایع دستی شهری و روستایی قادر به تولید محصولاتی با تنوع خاص هستند.
وی در ادامه ضرورت معرفی و شناساندن این ظرفیت عظیم را به گردشگران داخلی و خارجی یادآور شد و گفت: بخشی از صنایع دستی ما از ارزشمندترین محصولات و هنرهای دستی است که در دنیا نظیر ندارد که بهتر است این دستبافتهای ارزشمند به عنوان گنجینه تاریخی مورد توجه قرار گرفته و از آن صیانت شود/س.