به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، کاوشگر کنجکاوی ناسا باری دیگر با ثبت تصویری جنجالی از سیاره خالی از سکنه مریخ، توجه رسانههای جهان را به سوی این سیاره جلب کردهاست.
این عکس که توسط مریخ نورد کنجکاوی گرفته شده ، یک نور با منشا ناشناخته را در فاصله دور نشان می دهد
کاوشگر کنجکاوی ناسا که بارها با ارسال تصاویر گیجکننده از سیاره مریخ، بازار شایعات را در فضای رسانهها، به ویژه رسانههای آنلاین داغ کردهاست، باری دیگر تصویری به ثبت رسانده که در آن میتوان انعکاس نوری را در دوردست مشاهده کرد.
گویی کسی به عمد درحال بازتاب دادن نور خورشید به سوی دوربین کنجکاوی است. ناسا دلیل این پدیده عجیب در این تصویر جدید را بازتاب نور خورشید روی سطح صیقلی یک سنگ میداند.
به گفته متخصصان پروژه کنجکاوی، دو عکسی که کنجکاوی از این منطقه به ثبت رسانده،در ساعتی مشابه از روز به ثبت رسیده، از این رو احتمال اینکه این لکه، بازتاب نور خورشید روی سطح یک سنگ باشد بسیار زیاد است. به گفته جاستین ماکی، در تمامی این تصاویر موقعیت خورشید نسبت به کاوشگر ثابت بوده و در غرب-شمال غرب کاوشگر قرار داشته و زوایه آن با سطح سیاره بسیار کم بودهاست.
توضیح دیگر ناسا این است که احتمالا این نور از میان حفرهای درون یک تکه سنگ روی لنز دوربین کنجکاوی متمرکز شدهاست. باوجود اینکه این بازتاب نور در دو تصویر که در دو روز متفاوت از منطقه گرفته شده،دیده میشود.
متخصصان ناسا بر این باورند که این نقطه درخشان هیچ ارتباطی با ساکنان احتمالی مریخ ندارد و این تصویر که در روز سوم آوریل به ثبت رسیده اولین بار مورد توجه یک انجمن جستجوی حیات بیگانه قرار گرفت و به تدریج در میان رسانهها پخش شد و در تمامی آنها تاکید شدهبود که این نقطه درخشان منبعی مصنوعی دارد.
در این تصویر متحرک هم لحظه درخشش ناگهانی نوری که منشاء ناشناخته دارد را مشاهده می کنید.
به گفته ی کارشناسان رقیق بودن اتمسفر مریخ به این معنا است که ذرات پرانرژی پرتوهایی که به پرتوهای کیهانی شهرت دارند و برخلاف زمین به صورت کامل توسط اتمسفر جذب نمی شوند و ممکن است بخشی از آنها توسط سطوح مختلف بازتابانده شوند و این مستقیما روی سطحی با حساسیت، بالا ،مانند تراشه CCD دوربین عکاسی اثربگذارند.
در این صورت احتمال وجود دارد که این نقطه درخشان اصلا نور نباشد،بلکه بخشی از پرتوهای کیهانی باشد که در زمان عکسبرداری وارد لنز دوربین NAVCAM کاوشگر شدهاست.
به گفته اخترشناسان برخورد پرتوهای کیهانی با CCD دوربین کنجکاوی باعث افزایش بارالکتریکی آن شده و نقطهای درخشان را از خود بهجا گذاشتهاست. این پدیده در تصاویر نجومی بسیار رواج دارد،زیرا دوربینهای فضایی در برابر پرتوهای کیهانی و خورشیدی محافظ قدرتمندی ندارند، از این رو است که در بسیاری از تصاویر خام و ویرایش نشده که از خورشید به ثبت میرسند، میتوان لکههای درخشان زیادی را مشاهده کرد.
در بسیاری از تصاویر زاویه این لکههای درخشان بهگونهای است که میتوان بهراحتی هویت آن را تشخیص داد، اما در این تصویر، از آنجایی که موقعیت لکه درست در میان خط افق مریخی قرار گرفته، خطای دید ایجاد شده و بسیاری را به اشتباه انداختهاست.
انتهای پیام/