يك جامعه‌شناس گفت: مناسب نبودن بستر اشتغال‌زايي در كشور، رشد فزاينده مشاغل كاذب را به همراه دارد.

امان‌الله قرايي‌مقدم جامعه‌شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، درباره رشد فزاينده مشاغل كاذب در كشور گفت:‌ مشاغل كاذب، مشاغلي هستند كه اگر از اشتغال و توليد كشور خارج شوند، صدمه‌اي به اقتصاد اشتغال و توليد وارد نمي‌شود، اين مشاغل به علت اينكه ماليات ندارد و از قوانين خاصي پيروي نمي‌كند رواج بيشتري پيدا كرده است و پديده غالب مشاغل كاذب، دستفروشي در مترو، به مسئله‌اي بحث‌برانگيز تبديل شده است.
 
وي افزود: فقر، بي‌مهارتي، بيكاري، تورم و ساختارهاي معيوب جامعه، از علل عمده رشد اين معضل اجتماعي است و چنين مشاغلي در شرايط نبود كار دائم و مطمئن و در نتيجه، شرايط ناهموار اقتصادي بر افراد تحميل مي‌شود.
 
وي تصريح كرد: پرداخت نكردن ماليات، نداشتن مجوز كسب و عرضه خارج از شبكه كالا را مي‌توان از مهم‌ترين تخلفات دستفروشان دانست اما دستفروشي جرم محسوب نمي‌‌شود چه بسا كه دستفروشان خود، قرباني ناهنجاري‌هاي بي‌شماري هستند؛ ناهنجاري‌هاي روحي و اخلاقي كه اين افراد را تهديد مي‌كند به مراتب بيش از آسيب‌هاي جسمي است و اين افراد با تحمل تهديد، توهين و تحقير ناگزير براي تأمين نيازهاي خانواده به دستفروشي روي آورده‌اند.
 
وي ادامه داد: دستفروشي به اشتباه به صورت يك فرهنگ در آمده است وبايد اصلاح شود اما تا زماني كه زيرساخت‌هاي اشتغال در كشور فراهم نشده است نبايد با مشاغل كاذب برخورد قاطع داشت چه بسا كه در اين صورت شاهد رشد فزاينده سرقت، جرم و جنايت و رفتارهاي ضد اجتماعي بي‌شماري خواهيم بود.
 
قرايي‌مقدم در پايان خاطرنشان كرد: بايد با ابجاد قطب‌هاي صنعتي و سرمايه‌گذاري در زمينه اشتغال و برنامه‌هاي بلندمدت اشتغال‌زايي بستر مناسبي را فراهم كنيم.
 
انتهاي پيام/
برچسب ها: اشتغال ، کشور ، مشاغل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار