به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛
نوروزعلی عزیزخانی اضافه کرد: در سال گذشته هر فرد در استان قزوین، به طور میانگین پنج کیلوگرم نمک مصرف کرده است.
وی افزود: هر فرد در سال باید کمتر از 1.8 کیلوگرم نمک مصرف کند و بر این اساس در واقع، مصرف نمک در این استان، حدود 2.8 برابر استاندارد اعلام شده است.
مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین تصریح کرد: با احتساب جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری استان، سال گذشته شش هزار تن نمک در سطح استان به مصرف رسیده که با توجه به توصیه سازمان بهداشت جهانی، حدود چهار هزار تن، بیش از نیاز مصرف شده است.
عزیزخانی بیان کرد: این مقدار عظیم نمک مصرف شده علاوه بر نمک سر سفره و نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه میشود، از طریق وجود نمک در مواد غذایی به صورت طبیعی و غذاهای فرآوری شده محاسبه شده است.
وی هشدار داد: با مصرف زیاد نمک، احتمال ابتلای فرد به بیماریهای فشار خون، قلبی ـ عروقی، پوکی استخوان، ناراحتیهای کلیوی و سرطان معده، بیشتر میشود.
عزیزخانی تصریح کرد: مصرف گوشت ماهی در استان قزوین با میانگین کشوری و جهانی فاصله زیادی دارد و با توجه به گسترش میزان شیوع سرطان در استان بهتر است مردم از لبنیات کمچرب استفاده کنند؛ چراکه میان مصرف چربی حیوانی و ابتلا به سرطان رابطه مستقیم وجود دارد./س