به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
در نخستین روزهای امسال خبرهایی از دزدی از موزهی معبد آناهیتا منتشر شد. در اینباره مدیر اداره کل موزهها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی کشور - محمدرضا کارگر - تأکید کرد که در صورت وقوع این اتفاق، رییس همان موزه موظف به اطلاعرسانی مناسب است.مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: معبد آناهیتا پنج هکتار وسعت دارد و مرحوم مسعود آذرنوش - باستانشناس - یکسری تحقیقات و کاوشهای باستانشناسی در اینجا انجام داده بود. اکنون دو خانه در معبد در مالک شخصی دارند که یکی از آنها مسکونی است و برای اینکه مالکیت آن به ادارهی میراث فرهنگی کرمانشاه برسد، باید آن را بخریم، حتی امکان کشیدن فنس دور معبد را بهدلیل رأی دادگاه که حق را به مالکان خانهها داده است، نداریم.
او با تأکید بر اینکه چیز خاصی در موزهی معبد آناهیتا وجود ندارد که بتوان آنها را دزدید، اظهار کرد: در این معبد، سنگهای بزرگ و ستونهایی هستند که هر کدام بین چهار تا پنج تن وزن دارند و برای حملشان به جرثقیل نیاز است. از سوی دیگر، در کنار معبد ساختمانی متعلق به یک مدرسه قرار داشت که طبقهی نخست آن بهعنوان ادارهی میراث فرهنگی کنگاور و طبقهی دوم بهعنوان موزهی مردمشناسی استفاده میشود. اگر قرار بود چیزی دزدیده شود، باید از این موزه سرقت میشد.
وی با تأکید بر اینکه در این موزه، اشیای مورد استفاده کارکرد پژوهشی دارند و با توجه به کوچک بودن شهرستان کنگاور، در این موزه اشیای عتیقهی زیادی وجود ندارد، گفت: حتی سر اصلی مجسمهی هرکول که چندبار خبرهایی مبنی بر دزدیده شدن آن منتشر شد، در مخزن موزهی اصلی کرمانشاه قرار دارد و به جای سر اصلی، مولاژ یک سر در موزه قرار دارد.
او با اشاره به وجود پنج ویترین در موزهی مردمشناسی شهرستان کنگاور، بیان کرد: دو سال است که اعتبار برای حفاظت موزهها به ما داده نشده است. با این وجود معتقدم هیچگاه هیچچیز نمیتواند از موزهی مردمشناسی کنگاور دزدیده شود.
فعلهگری دربارهی خبر دزدی از موزهی معبد آناهیتا، توضیح داد: در ورودی معبد اصلی آناهیتا، یک نمایشگاه صنایع دستی در نوروز 93 برپا شده بود و چند غرفه به علاقهمندان اجاره داده شده بودند. نیروهای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه مشکوک شدند که در یکی از غرفهها، آثار عتیقه وجود دارد. آنها پس از جستوجوی غرفه، هشت اثر تاریخی با ارزش را پیدا کردند. پس از آن، حکم ورود به خانهی فردی که غرفه را در اختیار داشت با امضای قاضی گرفته شد که پس از جستوجوی خانهی او، 65 اثر تاریخی دیگر پیدا شدند. /ب