به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،"دیوید اسمیت" کشیش مسیحی اهل استرالیا و همچنین مربی بوکس است که به همراه کاروان صلح برای سوریه از سیزدهم فروردین 1393 تا بیستم فروردین را در ایران گذرانده و در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر به سوالات وی پاسخ گفت.
این کشیش استرالیایی در مورد مشارکت و همراهی در این حرکت انسانی گفت اینبار دومین باریست که با افراد دیگری از کشورهای مختلف دنیا با پیام صلح به سوریه سفر می کند. در این سفر افراد کاروان مقداری دارو و وسایل بازی برای کودکان به همراه می برند که به عقیده وی اهدای وسایل بازی به کودکان لذت بخش ترین بخش از سفر ایشان است.
دیوید اسمیت ادامه داد اگر فردی به نقاط مختلفی در سراسر دنیا سفر کند خواهد دید که مردم با هر فرهنگ و زبانی زندگانی عادی و مشابهی دارند درست مانند افراد دیگر در نقاط دیگر جهان و زمانی که وارد سوریه و شهر دمشق می شوید درست با همین صحنه مواجه خواهید شد. مردم جنگ زده سوریه زندگانی معمولی و روزمره شان را دارند و مشغول گذران زندگی هستند درست مانند بقیه مردم در اقصی نقاط جهان.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چه کسی از حضور نیروهای مختلف سوریه و جنگ طولانی سود می برد و به این فاجعه انسانی دامن می زند گفت: این بحران حاصل یک "تجارت بزرگ" است و این تجارت بزرگ برسر مادیات و سود بیشتر توسط قدرت های غربی القا می شود.
وی همچنین ادامه داد: قدرت هایی که بر بدتر شدن فاجعه انسانی در سوریه دامن می زنند تنها به دنبال منفعت خویش هستند ولی وجهه خود را هم از دست داده اند وی هم چنین تاکیید کرد که اطمینان دارد این فاجعه انسانی و بحران به زودی در سوریه به پایان خواهد رسید.
همچنین با اشاره به نتایج کنفرانس های ژنو یک و دو برای ایجاد ثبات و صلح در سوریه دیوید اسمیت تصریح کرد: این کنفرانس ها کوچکترین سودی برای مردم بیگناه سوریه نداشته اند. کشورهایی به این کنفرانس ها دعوت شده بودند که کوچکترین نقشی در به اتمام رساندن بحران سوریه نداشته و نمی توانند داشته باشند، همچون کانادا اما ایران که قطعا می تواند نقشی موثر و سازنده در حل بحران سوریه داشته باشد به این کنفرانس ها دعوت نشده بود و نتیجه را همه می بینیم، هیچ تغییری برای پایان دادن به این بحران انسانی صورت نگرفت.
در پاسخ به سوالی پیرامون راه حل موثر و محتمل برای اتمام بحران سوریه دیوید اسمیت اشاره داشت: این درگیری ها به هیچ عنوان درگیری های مذاهب و یا درون دینی نیست چراکه مذاهب در عین تفاوت های بسیار ریشه مشابهی دارند و پیروان همه مذاهب یک خالق واحد دارند و این واحد بودن خالق در بین تمامی مذاهب موجب اتحاد آن هاست.
دیوید اسمیت در آخر درباره حضورش در ایران و نگاهش به کشورمان پیش و پس از سفر به ایران گفت قبلا سفری به ایران و شهر اصفهان داشته که شیفته زیبایی های این شهر شده بود و این بار تهران، قم و اصفهان را دیده و آن قدر به ایران و ایرانیان علاقمند شده که حتما به زودی با خانواده اش به کشورمان سفرخواهد کرد.
وی افزود: جامعه ایرانی در عین ناباوری ایشان بسیار امن است و برایش تعجب برانگیز است که می بیند خانواده ها شب هنگام به همراه فرزندانشان به پارک ها و اماکن عمومی رفته و یا در فضای های عمومی در حال قدم زدن هستند.
وی ادامه داد: در کشورش استرالیا هیچ وقت نمونه چنین مواردی را نمی بینید و به دلیل مسایل امنیتی مردم ترجیح می دهند برای امنیت با تاریکی به خانه هایشان بروند.
اسمیت اضافه کرد: این نشان از آن است که تمامی هجمه های تبلیغاتی غرب و رسانه های غالب دنیا بر علیه ایران دروغ و تنها با اهداف سیاسی برای نشان دادن چهره ای نادرست از جامعه ایرانی است.
او معتقد است که ایران کشوری دوست داشتنی و ایرانیان مردمانی دوست داشتنی هستند و حتما در آینده نزدیک با خانواده اش به ایران سفر خواهد کرد.