به گزارش
خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي دانشگاه آزاد، دکتر حمید میرزاده در ششمین جلسه با شورای نمایندگان تام الاختیار ریاست دانشگاه، با اشاره به اینکه برنامه بودجه سال 1393 دانشگاه آزاد اسلامی در هیات امناهای استانی به تصویب رسیده و ابلاغ شده است، گفت: انتظار داریم مخصوصا در مورد اولویتهای دانشگاه، نمایندگان با جدیت و لحظه به لحظه بر روند صحیح اجرای برنامههای مشخص شده در دانشگاه نظارت داشته باشند.
وی در این جلسه برنامههای سال جدید را مهم دانست و گفت: در این برنامهها دو آیتم بسیار مهم وجود دارد، اول تامین 12 درصد بودجه از محلی غیر از درآمدهای شهریه، که این مساله به قدری برای دانشگاه مهم است که ما یکی از شرایط ادامه همکاری با رییس واحدها را تامین این بودجه قرار داده ایم و هیاتهای امنا هم باید تمرکز خود را روی عملیاتی شدن این بخش از برنامه بگذارند، همچنین بحثی دیگر تولید ثروت از علم و تکنولوژی است که مقام معظم رهبری تا به حال این موضوع را بارها اعلام کرده و امسال را هم سال اقتصاد و فرهنگ نامیدهاند.
میرزاده افزود: اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد دانش محور است که همه دانشگاهها بطور عام و دانشگاه آزاد اسلامی به صورت اخص مخاطب شعار سال قرار میگیرد.
رییس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با ابراز خوشحالی از اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، در ایجاد ساز و کارهای اقتصادی و فرهنگی از دانشگاههای دولتی جلوتر است، اظهار داشت: شورای راهبردی اقتصاد دانش بنیان و شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، ساز و کار و چیدمان سازمانی خوبی در این زمینه در سطح کشور فراهم کردهاند.
میرزاده با اشاره به اینکه مدیریت یعنی مراقبت، تصریح کرد: نمایندگان تام الاختیار باید بیشتر به استان ها سر بزنند و بر طرحها و برنامههای این استانها نظارت کنند، مسلما هر طرح اقتصادی که در هیات های امنای استانی به تصویب برسد، قابلیت اجرایی شدن دارد و ما هم از آن حمایت می کنیم.
بودجه امسال معاونت فرهنگی تقریبا هشت برابر سال گذشته است
وی همچنین افزود: شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی هم بخشنامههای خود را ابلاغ کرده، ضمن اینکه بودجه امسال معاونت فرهنگی تقریبا هشت برابر سال گذشته شده است.
میرزاده تاکید کرد: البته واحدها نباید تصور کنند که این بودجه هر جایی که فقط نام کار فرهنگی داشته باشد میتواند خرج شود، بلکه این بودجه باید صرف اجرای طرحهای فرهنگی ماندگار شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه دانشگاه باید در برابر مجموعههای دیگر، مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات هیات امنا پاسخگو باشد، گفت: رییس دانشگاه آزاد اسلامی باید از هر تصمیمی که نمایندگان تام الاختیار در استانها میگیرند، مطلع باشد تا بر اساس این تعامل، کارها بهتر پیش برود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه کشور ما با مشکلات تحریم بین المللی دست و پنجه نرم میکند و فارغ التحصیل بیکار زیاد دارد و در عین حال تعداد روزهای تعطیل هم در آن زیاد است، اظهار داشت: ما به این نتیجه رسیدهایم که سال تحصیلی را به سه قسمت 16 هفتهای تقسیم کنیم و ترم تابستان را هم به صورت یک ترم کامل و البته براساس استانداردهای آموزش عالی کشور، اختیاری در نظر بگیریم که با این کار، یک سال در عمر دانشجو صرفهجویی میشود و درآمد اساتید هم افزایش می یابد.
شیوه ادامه تحصیل زنان خانه دار
وی افزود: حدود پنج میلیون نفر خانم خانه دار علاقه مند به ادامه تحصیل هستند که با برنامه ریزی دانشگاه مجازی و واحدهای حضوری در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، آنها می توانند با پرداخت 70 درصد از کل شهریه در بیش از 15 رشته مربوط به خانه داری و خانواده ادامه تحصیل بدهند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح پیش بینی میشود، حدود 500 هزار خانم خانه دار در فاز اول ادامه تحصیل بدهند و مسلما در پی آن بهداشت خانواده و تربیت فرزندان بهتر و علمی تر شده و نتایج مثبت زیادی به همراه دارد، به نظر من این سیاسی ترین کاری است که می توان انجام داد. چون به زعم من کار سیاسی یعنی اینکه یک مدیر بتواند به فرهنگ و اقتصاد کشور کمک بیشتری کند.
میرزاده با اشاره به سرمایهای که دانشگاه آزاد اسلامی در سه یا چهار بانک مختلف کشور میگذارد، گفت: دانشگاه آزاد حدود 14 هزار میلیارد ریال در سال گردش مالی دارد که بنا بر توافقات با سیستم بانکی در زمینه عمرانی و تشکیل شرکتهای دانش بنیان با ما همکاری می کنند.
واحدهای زیان ده یا با واحد دیگری ادغام یا تغییر کاربری دهند
وی با تاکید بر لزوم ایجاد هماهنگی در تصمیم گیریها و زمان محدود برای اجرای طرحها، خاطر نشان کرد: واحدهایی که بهرهدهی خوبی ندارند یا ضرر ده هستند، یا باید منحل شوند و یا با واحد دیگری ادغام یا تغییر کاربری دهند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه اظهار داشت: طی شش ماه گذشته شالوده تصمیمگیریهای درست برای تدوین نقشه راه دانشگاه مشخص شده که در این راستا 700 دانشمند فرهیخته بدون اینکه استخدام شوند، در شوراهای تصمیم گیری به ما کمک می کنند.
میرزاده در پایان با اشاره به شرایط انتصابات در واحدها، تصریح کرد: من به عنوان رییس دانشگاه آزاد اسلامی، باید انتصاب افراد در هر واحد دانشگاهی را تایید کنم که البته معمولا انتصابات نمایندگان تام الاختیار مورد قبول من است. فقط برایم مهم است که افراد، فارغ از جهت گیریهای سیاسی و براساس پاکدامنی، دلسوزی و کفایت علمی و مدیریتی در واحدهای دانشگاه منصوب شوند و متعهد به اجرای برنامههای مصوب دانشگاه باشند، همچنین مشارکت جدی در طرحهای اقتصاد دانش بنیان و طرحهای فرهنگی مصوب داشته باشند.
انتهای پیام/