به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران و به نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات ؛ دکتر غفارزاده با بیان اینکه ارسموس موندوس برنامهای در راستای مبادلهی اعضاء هیأت علمی و دانشجو ویژه کشورهای اتحادیه اروپا است، ادامه داد: این برنامه به سایر کشورهای جهان نیز گسترش یافته که از این جمله می توان به همکاری دانشگاههایی از ایران همچون دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، شهید چمران اهواز، تهران و خواجه نصیر الدین طوسی اشاره کرد.
وی ادامه داد: به تاریخچه نام گذاری برنامه ارسموس موندوس اشاره کرد و گفت: ارسموس موندوس، یک کشیش قرون وسطا و علاقه مند به گسترش علم از طریق سفر و مبادله بود و به همین جهت، به دنبال تصمیم اتحادیه اروپا برای ایجاد برنامهای به منظور ارتقاء سطح مبادله آموزشی و پژوهشی بین کشورها، این برنامه تحت این عنوان، نام گذاری شد.
مدیرکل امور بین الملل واحد علوم و تحقیقات، اساس کار برنامه ارسموس موندوس را بر پایه روابط دوسویه بین گروهی متشکل از دانشگاههای کشورهای اروپایی و غیراروپایی به منظور مبادله اعضاء هیأت علمی و دانشجو دانست و گفت: واحد علوم و تحقیقات تاکنون در چند برنامه ارسموس موندوس شرکت داشته است. گروهی شامل دو دانشگاه از عراق، سه دانشگاه از یمن، دانشگاه الگارو پرتغال، دانشگاه آی تی سی هلند، دانشگاه لوند سوئد و دانشگاه بوتنگن آلمان با کمک بودجهای که اتحادیه اروپا در اختیار آنها قرار داده است، در قالب برنامه ارسموس موندوس اقدام به تبادل دوسویه دانشجو و استاد کرده اند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون واحد علوم و تحقیقات، سه پروژه را در چهارچوب این برنامه اجرا کرده است گفت: این واحد دانشگاهی، در پروژهی اول موسوم به سلام یک حضور فعالانه داشته و تعدادی ازدانشجویان این دانشگاه در دانشگاههای اروپایی تحصیل کردند و تعدادی از اساتید نیز در دوره پسا دکترا موفق به دریافت بورس تحصیلی ارسموس موندوس شدند.
دکتر غفارزاده، از غیبت واحد علوم و تحقیقات در دومین پروژه ارسموس موندوس، موسوم به سلام دو ابراز تاسف کرد و گفت: علت احتمالی غیبت واحد در این پروژه، عدم پیگیری صحیح مکاتبات توسط مسئولین وقت و برگزار کنندگان این دوره در اروپا بوده است که منجر به محرومیت دو ساله واحد علوم و تحقیقات از شرکت در این برنامه شد.
مدیر کل امور بین الملل واحد علوم و تحقیقات، افزود:در مدیریت جدید واحد علوم و تحقیقات، تماسهای مجدد با اتحادیه اروپا صورت گرفت و این واحد دانشگاهی مجددا به برنامه ارسموس موندوس موسوم به سلام سه پیوست که روند کارهای مربوط به آن، در اتحادیه اروپا در دست بررسی است و در آینده نزدیک به تصویب خواهد رسید.
دکتر غفارزاده گفت: از سال 2013 تحولی در برنامه ارسموس موندوس رخ داد و موجب جایگزین شدن آن با برنامه ارسموس موندوس پلاس شد که در چهارچوب آن، هدف برگزار کنندگان، همکاری دو طرفه بین دانشگاههای دنیا است.
وی با تاکید بر این که تعداد شرکت کننده در برنامه بین المللی ارسموس موندوس مطرح نیست بلکه مشارکت واحد علوم و تحقیقات در برنامههای بین المللی حائز اهمیت است، گفت: واحد علوم و تحقیقات، هرساله حدود 500 دانشجو و عضو هیات علمی متقاضی برای بهره مندی از برنامه ارسموس موندوس دارد که از این میان به طور متوسط 8 نفر موفق به استفاده از این برنامه شده اند.
دکتر غفارزاده، زبان را دریچهای به دنیای دانش جدید دانست و از عدم توجه دانشجویان به تسلط بر زبان های زنده دنیا ابراز تاسف کرد و ادامه داد: افرادی که فاقد مدرک معتبر زبان انگلیسی هستند از روند ارزیابیهای این برنامهها حذف میشوند این در حالی است در جلسهای که ماه گذشته، در کردستان عراق با برگزارکنندگان این برنامهها داشتم، شاهد تمایل دانشگاههای اروپایی برای شرکت دانشجویان ایرانی در برنامهها، به علت سطح علمی مطلوب این دانشجویان، بودم.
مدیر کل امور بین الملل واحد علوم و تحقیقات شرکت در برنامههای ارسموس موندوس را امری شخصی دانست و گفت: واحد علوم و تحقیقات، در چهارچوب موافقت نامهها، شرایط شرکت افراد در این برنامهها را تسهیل میند.
مدیرکل امور بین الملل واحد علوم و تحقیقات، از گسترش روابط دوسویه با دانشگاه های مطرح اروپایی و آسیایی برای ارائه مدرک مشترک یا فعالیتهای دو مدرکی خبر داد و گفت: یک هیأت دانشگاهی از لهستان، در ماه می سال جاری به ایران سفر خواهدکرد که واحدهای علوم و تحقیقات یکی از دانشگاه های مورد علاقه برای بازدید آنها خواهد بود و امید است، این دیدار منجر به امضاء موافقت نامهای به منظور تبادل اساتید و دانشجویان این واحد با آن دانشگاهها شود.
انتهای پیام/