نشریه آمریکایی "دیلی کاردینال" در گزارشی نوشت: دیپلماتی که ایران به عنوان نماینده جدید خود در سازمان ملل متحد معرفی کرده، سزاوار دریافت روادید است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، نشریه "دیلی کاردینال" در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم "اندرو پارک" نوشت: بر اساس موافقت نامه سال 1947 که آمریکا امضا کرده است ، واشنگتن ملزم است به نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل متحد روادید ورود بدهد. از این رو ، آمریکا و رئیس جمهور آن حق ندارند به نماینده کشوری روادید ورود ندهند. آمریکا همچنین این حق را نیز ندارد که قانونی را به تصویب برساند که جلو ورود فردی را به آمریکا بگیرد که قرار است نماینده کشورش در سازمان ملل باشد. 

نویسنده این نشریه ادامه داد: عناصری که من در بالا فهرست کرده ام حقایق "فنی" هستند. خودداری از صدور روادید برای ابوطالبی فقط موجب تضعیف تلاش های اوباما برای بهبود روابط  پر تب و تابی می‌شود که آمریکا با ایران دارد. افزون بر آن، این تصمیم فقط به تضعیف هر چه بیشتر رابطه آمریکا با سازمان ملل می انجامد. 

این گزارش می‌افزاید: خودداری مقامات آمریکا از دادن ویزا به حمید ابوطالبی، موجب بحرانی دیپلماتیک میان دو کشور شده است و این نگرانی وجود دارد که این اختلاف روی گفتگوهای هسته‌ای هم سایه بیفکند.

به نوشته "دیلی کاردینال" ، اکنون بحران دیپلماتیک جدید بر سر ندادن ویزای ورود به خاک آمریکا به ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل شکل گرفته است. در مقابل، تهران با رد آنچه اعمال فشار علیه خود دانست بر اعزام ابوطالبی اصرار ورزید و از معرفی جایگزین برای وی خودداری کرد.

با گذشت سه ماه از مذاکرات بسیار پیچیده میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در وین درباره برنامه هسته ای ایران، به نظر می رسد آمریکا و ایران همچنان احتیاط می کنند. به رغم آن که آمریکا به ندرت با دادن ویزای ورود به خاک خود به نمایندگان دیپلماتیک، یا سفرای کشورها در سازمان ملل یا روسای کشورهای خارجی که مایل به شرکت در فعالیت ها در خاک آمریکا هستند مخالفت می کند اما اکنون ثابت شده است که کاخ سفید ویزای ورود برای سفیر جدید ایران صادر نخواهد کرد .

این نشریه در ادامه افزود به رغم تاکید آمریکا بر این که تصمیم اتخاذ شده درباره ابوطالبی روی روند مذاکرات هسته ای تاثیر نخواهد داشت اما این تاکید نتوانسته است نگرانی ها از بازتاب منفی این تصمیم بر روند مذاکرات را برطرف کند. این موضع اعلام شده از سوی کاخ سفید مسئله ای است که گروه دیگر از ناظران روند مناسبات نوپای آمریکا و ایران به آن معتقدند، با آن که این اتفاق در بحبوحه مذاکرات درباره تحولات برنامه هسته ای جمهوری اسلامی رخ داده است. 

در پایان این گزارش آمده است: اگر آمریکا صلاحش را بداند باید برای "ابوطالبی" روادید صادر کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار