وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مراحل آماده‌سازی نمایشگاه کتاب بازدید کرد.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران؛ "علی جنتی"، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز برای بازدید از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران به مصلی تهران محل برگزاری این نمایشگاه رفت.



در این بازدید که با حضور خبرنگاران خبرگزاری‌های مختلف صورت گرفت و حدود یک ساعت طول کشید،‌ "محمد اللهیاری" مدیر بیست وهفتمین نمایشگاه کتاب تهران،‌ "جنتی"‌را همراهی کرد.

در ادامه این بازدید جنتی در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه امسال از نهم اردیبهشت ماه شروع به کار می‌کند و در حال حاضر هم مراحل آماده‌سازی آن در حال طی شدن است. همکاران هم در اینجا تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا نمایشگاه به موقع افتتاح شود. همچنین برای آمادگی بیشتر نمایشگاه همکاران این حوزه تدابیر لازم را در مقابل حوادث غیرمنتظره از جمله بارندگی و یا هوای گرم این ایام تدارک دیده‌اند،‌ تا آسیبی برای برگزاری نمایشگاه، ناشران حاضر در آن و بازدیدکنندگان به وجود نیاید.

وی افزود: در این دوره از نمایشگاه تقریبا به همه ناشران اجازه داده شده است در نمایشگاه کتاب شرکت کنند و تقریبا هیچ ناشری از حضور در نمایشگاه کتاب منع نشده است و به هر ناشر بر اساس توانایی و تعداد کتاب‌های چاپ جدیدش فضایی اختصاص داده شده است.

جنتی برگزاری نمایشگاه کتاب را تحول بزرگ فرهنگی خواند و گفت: با برپایی این نمایشگاه بسیاری از شهروندان و همچنین بسیاری از مردم شهرستان‌ها و اهالی فرهنگ به نمایشگاه می‌آیند، بنابراین ما باید سعی کنیم این تحول فرهنگی را به بهترین نحو برگزار کنیم.

جنتی در پاسخ به سوالی درباره تفاوت برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب با دوره‌های قبل اظهار داشت: در این دوره تلاش کردیم که بیشترین ناشران چه خارجی و چه داخلی در این نمایشگاه شرکت کنند.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت حضور ناشران و نویسندگان با توجه به شعارهای دولت تدبیر و امید مبنی بر تغییر رویکردها به این حوزه گفت: ما امسال هیچ ممنوعیتی برای آنان ایجاد نکرده‌ایم و کتاب‌های نویسندگان و ناشران نیز برای انتشار مشکل خاصی نداشتند و ما سعی کردیم این مشکلات را برطرف کنیم. تا کتاب‌هایی که با مجوز وزارت ارشاد منتشر می‌شوند حق عرضه در نمایشگاه کتاب را داشته باشند.

وی افزود: باید به حوزه فرهنگ و مسائل آن مثبت نگاه کنیم و نباید خرده نگاه شود. بنابراین ما سعی کردیم در انتشار و مجوز کتاب‌ها فقط قانون را در نظر بگیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حمایت از آثار ناشران و نویسندگان گفت: طبعاً ما کتاب‌هایی که ارزش‌های دینی بالاتری دارند‌ را برای کتابخانه‌های عمومی خریداری می‌کنیم یا بخشی از آنها که نفیس هستند را برای هدیه دادن به مقامات خارجی در نظر می‌گیریم که این خود حمایتی از نویسندگان و ناشران است. این اتفاق در گذشته به صورت تامین کاغذ رخ می‌داده است.

وی در خصوص عملکرد رسانه ملی در زمینه اجرای هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت:‌ به عنوان کارگروه اطلاع رسانی تبلیغات هدفمندی یارانه‌ها برخورد صدا و سیما را مثبت و سازنده ارزیابی می‌کنم و با توجه به حضور نماینده‌ی صدا و سیما در جلسات این کارگروه، مشارکت آن‌ها را مثبت ارزیابی می‌کنم، چراکه برنامه‌ها و پیشنهادات موردنظر دولت از جمله مصاحبه با کارشناسان و پخش کلیپ‌های متنوع را به بهترین وجه انتشار داده است.

"جنتی" تصریح کرد:‌ امیدواریم مجموعه فعالیت‌های صدا و سیما در جهت اهداف هدفمندی یارانه‌ها مؤثر واقع شود تا پول در اختیار دولت را به نیازمندان برسانیم و کسانی که به این پول نیازی ندارند داوطلبانه به نفع بهبود بهداشت،‌بیمه کردن نیازمندان،‌حفاظت محیط زیست و سایر خدمات کشور انصراف دهند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر سرنوشت دفن "ریچارد فرای"، ایران‌شناس آمریکایی با توجه به وصیت وی درباره دفن شدن در ایران پس از مرگ و موضع دولت در قبال این وصیت اظهار کرد: خیلی در این رابطه اطلاعی ندارم، اما دولت جدید وصی ایشان محسوب نمی‌شود. ایشان به هر کس وصیت کرده است برعهده اوست که به وصیت ایشان عمل کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد در جواب به سوالی درباره احتمال حضور رئیس جمهور در افتتاحیه نمایشگاه کتاب نیز گفت: از ایشان دعوت شده است، ولی هنوز نتیجه مشخص نشده است.



انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار