با توجه به اینکه میزان کودهای شیمیایی مورد استفاده از صیفی‌جات بالاست برای گریز از آسیب این کود‌ها بهتر است مصرف این محصولات را به سمت ارگانیک سوق داد.

مهندس قاسم قنبری کار‌شناس مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کیفیت محصول سلامت مواد خوردنی و آشامیدنی از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت مردم است. باید توجه داشت که برای افزایش و بالا بردن میزان تولید و بهبود کیفیت محصولات، بیشتر ناچار است از کود و سموم شیمیایی استفاده شود.

وی ادامه داد: متأسفانه استفاده غیر کار‌شناسی و بیش از حد کودهای شیمیایی باعث شده تا محصولات کشاورزی و دامی سالم به محصولات مضر تبدیل شوند. 

قنبری با بیان اینکه اگرچه بعضی از کار‌شناسان معتقدند کشاورزان در زمینه تولید مواد غذایی نامرغوب، مقصر اصلی هستند، عنوان کرد: اما کشاورزان هم دلایل خود را برای استفاده از این کود‌ها دارند در واقع بعضی از آفات در زمین‌های کشاورزی آنها را به استفاده از سموم و کودهای شیمیایی مجبور می‌‌کند. به عنوان مثال به علت مقاومت بعضی از آفات در پسته کشاورزان اقدام به مصرف بی‌رویه و غیرمنطقی سموم می‌کنند. 

وی افزود: باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی گاهی تا حدی زیاد است که حتی بر طعم محصولات نیز اثر می‌گذارد. حتی کارگرهایی که در مزارع کار می‌کنند نیز از گزند این سموم در امان نیستند. 

قنبری با تأکید بر اینکه یکی از راه‌های گریز از آسیب‌های سموم و مواد شیمیایی استفاده از محصولات ارگانیک است، تصریح کرد: محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در پرورش آن‌ها از هیج نوع ماده شیمیایی مثل کود، سموم، حشره کش و آنتی بیوتیک استفاده نمی‌شود، و فقط از مواد طبیعی مانند کودهای گیاهی استفاده می‌شود به طوری که حتی علوفه‌ای که برای دام مصرف می‌شود باید کاملا طبیعی باشد. 


انتهای پیام/
برچسب ها: ارگانیک ، کود ، سم ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار