حسین فرش فروش مشاور و استاد دانشگاه درخصوص نقشپذیری و تاثیر آن در دورههای زندگی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: نقش پذیری از موضوعات مهم روانشناسی رشد در بخش ارتباطات اجتماعی است، نقش پذیری فرآیند یادگرفتن اینکه من چیستم، چه جنسیتی دارم، چه انتظاراتی از من وجود دارد و چه رفتاری باید ارائه دهم.
وی ادامه داد: نقشهای مختلفی مانند نقش، فرزندی، پدری، مادری، شهروندی و تمام مشاغل، روند خاص خود را دارند، نقش پذیری از آغاز نوزادی شروع میشود یک نوزاد از زمان تولد با دریافت اطلاعات در محیط نقش پذیری را آغاز میکند، اما به صورت طرح وارههای اولیه است.
فرش فروش افزود: اولین اتفاق بزرگ در نقشپذیری شناخت جنسیت است نقش پذیری به صورت مشخص از زمانی شروع میشود که پسر و دختر با جنسیت خود آشنا میشوند، کودک تا قبل از 5 سالگی میفهمد مثل پدر یا مادرش است اما نقش پذیری او به صورت الگوهای تقلیدی است زیرا آگاهی و بینش در آن نیست از پنج سالگی به این شناخت میرسد.
وی ادامه داد: درطول دوران کودکی زمانی که در مرحله دبستان قرار دارد، نقشهای اجتماعی و کیفیت آن را به دست میآورد و مهارتهای نقشهای جنسیتی را افزایش میدهد.
این استاد دانشگاه در خصوص نقش پذیری در دوره نوجوانی بیان داشت: در دوران نوجوانی بحث هویت و سردرگمی نقش، وجود دارد آنچه در این مرحله مهم است، جریان اجتماعی است که محیط اطراف و همسالان در کلام و رفتار و پوشش فرد موثر است.
وی افزود: تثبیت نقشپذیری در کسب هویت انسان مهم است در دوران بزرگسالی شیوه تربیتی و نقشپذیری آنها نشان دهنده این است که در زندگی مشترک چگونه زندگی را شروع کرده و ادامه دهند، آنچه فرد در دوران کودکی و نوجوانی به دست میآورد در دوره جوانی، میانسالی و پیری منعکس میشود.
فرش فروش در پایان با تاکید برنقش تربیتی در روند نقش پذیری خاطرنشان کرد: روند درست منوط به تربیت درست و شیوههای زندگی و محیط اجتماعی است والدین باید توجه داشته باشند که برای نوزاد، کودک و نوجوان الگوی مناسبی باشند و الگوهای خوبی را فراهم کنند.
انتهای پیام/