آمار بالای سزارین‌هادر کشور منجر به رونق اقتصادی جیب برخی از پزشکان و بعضی از بیمارستان‌ها شده است.

دکتر ابراهیم متولیان، متخصص جراحی عمومی و معاون رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: متاسفانه برخی از عدم پیگیریهای جدی در خصوص سزارین در سالهای گذشته منجر به رشد فزاینده آمار سزارین‌ها در کشورمان تا مرز بالای ۸۰% شده و این در حالی است که این آمار براساس تاییدیه سازمان بهداشت جهانی نباید از ۱۰% بیشتر شود و این یعنی کشور ما در این زمینه نسبت به سایر کشور‌ها بویژه کشورهای هم جوار صدر نشین شده است. 
 
 وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر انجام جراحیهای سزارین یکی از بهترین منابع اقتصادی سودآور برای برخی از پزشکان و بیمارستان‌ها شده، تاکید کرد: قیمت هر عمل سزارین بین ۳ تا ۴ میلیون تومان بوده در حالیه کل زمان جراحی نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه است و از سوی دیگر برخی از همکاران به صرف اینکه نمی‌توانند از خواب شبانه خود برای انجام زایمان طبیعی بگذرند و یا با استفاده از احساس ترس مادران جوان از زایمان طبیعی، به جای راهنمایی و رفع ترسشان آنهارا به انجام سزارین سوق می‌دهند. 
 
دکتر متولیان با بیان اینکه در اغلب موارد به دلایل قابل قبول علمی، همچون ریسک بالای زایمان طبیعی تغریبا ۱۵% زایمان‌ها باید با سزارین انجام گیرد، گفت: دوقلوزایی خود می‌تواند جز همین موارد باشد اما آیا واقعا ریسک زایمان طبیعی می‌تواند آنقدر بالا رود که آمار سزارین کشوری را تا این اندازه بالا ببرد؟
 
معاون رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله تصریح کرد: برخی از بیمارستان‌ها به جای تصدی‌گری، آمار میزان سزارین‌ها و دلایل آنها را بصورت جدی بررسی کنند و از سوی دیگر دستگاههای مربوطه برخلاف سالیان گذشته می‌توانند با تقویت پایه‌های نظارتی و کنترل پرونده‌های بیمه روی انیدکاسیون‌ها نظارت بیشتری کنند. 

 وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به عنایت مقام معظم رهبری نسبت به نظام سلامت کشور و توجهات ویژه دولت در این یخش، وزارت بهداشت و مسولین امر باید با ایجاد بستری مناسب بویژه از طریق فرهنگ سازی افراد را از عواقب سزارین‌های نابجا و غیر ضروری آگاه کنند. 
 
وی ادامه داد: انتقال راحت عفونت‌های بیمارستانی به مادر و التهاب محل جراحی، تعویق شیر دادن به نوزاد، احتمال پارگی بخیه‌ها به دلایل گوناگون و دوران نقاهت طولانی از جمله عوارض دیگر سزارین است. 
 
معاون رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله با بیان اینکه خوشبختانه پزشکان دلسوز زیادی نیز هستند که واقعا اخلاق پزشکی را تمام و کمال رعایت می‌کنند و جای تشویق دارند، در خصوص نحوه برخورد با متخلفین این حوزه نیز افزود: در صورت تایید چنین چیزی تایین میزان مجازی از جریمه و در صورت تکرار ابطال پروانه متخصصین متخلف و انعکاس آن به سایر همکاران همانند انجام این اطلاع رسانی در مجلات نظام پزشکی، بهترین شیوه این برخورد‌ها است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.